[]

Turkiyeye otenazi gelir mi ilerde?

.




 
cok cok zor. bence gelmeli.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (29.10.23 22:29:05) 
Türkiye'de kendi isteğinle ölemezsin devlet ve aile gereğinden fazla güçlü.


  • Ufuk  (29.10.23 22:40:16) 
mevcut siyasiler ile kesinlikle gelmez, ancak gelecekte bu yapanın değişmesi ile durumlar değişebilir ancak dereden çok
su geçmesi gerekiyor.

Dini değerlerinde buna karşı olduğunu unutmamak gerek, o yüden böyle bir şeyin kabulu için dini anlayışında değişmesi gerekir.
  • Rao  (29.10.23 22:47:11) 
Gelmez. Gelenekler, din, aile hepsi engel bu duruma. Türkiye'de öyle bir bireysellik seviyesi olamaz.


  • yeninesiltupcu  (29.10.23 22:48:20) 
Türkiye öyle bir ülke değil


  • avatar is back  (30.10.23 00:32:16) 
Ortalama 15-20 yıla gelir diye düşünüyorum. Dini değerlerin çok bir etkisi olmaz çünkü kanunlar dine göre yapılmıyor. Dinen uygun bulmayan zaten ötenazi istemez.

Mecliste çoğunluk sağlanırsa çok rahat yapılır. Toplum uygun bulmasa bile yapılır. Zaten vekiller çok da dikkate almaz toplum ne düşünüyor diye.
  • bhhs  (30.10.23 01:44:52) 
Gelmez. Türkiye'de insan hayatı veya ölüm hususunda dini gerçekler ağır basar.
Ağır hastanın bile çektiği acılar günahlarına keffaret sayılır.
Yine ötenazi veya intihar da rahmetten/ilahi yardımdan umudu kesmek manasına geliyor.

Savaşta ağır yaralı askerlere tedavi etme noktasında nasıl davranıldığıyla ilgili çeşitli toplumların uygulamalarını anlatan bir yazı okumuştum. Bir çok toplumda acıyı sonlandırma düşüncesiyle asker ölmeye bırakılıyor. Türk askerinde ise yaralının durumu ne kadar ağır olursa olsun amaç, hayatı kurtarma odaklıydı.

Aslında biraz düşünürsek ölüm, her an, ansızın, herkes için olabilecek bir şey.
  • diyecevaplandı  (30.10.23 01:45:21) 
türkiyeye böyle bir şey gelmez. gelirse yapan çok olur. ama biz zaten şansa yaşıyoruz. hayatımızın kaderini biz belirlemiyoruz. herhangi kör kurşun kaza veya kavgada ölebiliriz.


  • koela  (30.10.23 12:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.