[]

roma'da ne yapılır?

25 günlük roma tatiline gidiyorum. en popüler yerleri, aktiviteleri vs. not aldım. ama gitmeden önce planımı güzel oluşturayım diye size de sormak istedim. böyle kıyıda köşede kalmış da olsa kesinlikle görmelisin/yapmalısın dediğiniz bir şeyler var mı? satın almalık bir şey de önerebilirsiniz.




 
Romada 25 gün çok fazla 1 hafta her yerini gezdin diyelim. 1 gün floransaya git bir gün veronaya bir gün bologna böyle ayarla.


  • mikahakkinen  (29.10.23 20:15:03) 
kalacak yer ayarladın mı bilmiyorum ama prati'de ottaviano çevresini tavsiye ederim. temiz, nezih bir yer ve merkezi. vatikan'ın da dibi. ottaviano metro istasyonu.

frigidarium diye bir dondurmacı var. bak hayatımda yediğim en güzel dondurmayı orda yedim. genel olarak italyada yiyebileceğin pizzayı da makarnayı da türkiye'de de bulursun ama bu bambaşka bir şeydi. (galeteria frigidarium)

yeğenin, çocuğun vs varsa ''al sagno'' diye bir oyuncakçı var piazza navona'da. en eski ve ünlü oyuncakçılarından birisi. dondurmacı da yakın buraya birkaç sokak aşağıda :D

antico caffe greco dünyanın en iyi 2.kahvecisi mi ne olması gerekiyor.ispanyol merdivenlerinin hemen orda. gün içinde git ve burda mutlaka kahve iç ve sonra ispanyol merdivenlerinden yukarı tırman. sola dön ve dümdüz ilerle. medici konutu var, hikayesi eğlenceli onu oku. sonra devam et, bu arada manzara çok güzel ve böyle bir ağaçların içinde konut görcen, solunda kalcak şekilde yukarı çık çok güzel bir park var. gideceğin mevsimi bilmiyorum ama yazın inanılmaz sinek oluyor. saniyeler içinde elli yerinden yiyebilirler. park muazzam ama.

bu arada merdivenlerin aşağısındaki cadde de bunların meşhur alışveris caddesi. bütün dünya markaları burada.

bol bol espresso iç dondurma ye. aklıma gelirse daha eklerim.

son olarak katılıyorum, 25 gün çok fazla. başka bir sebebin yoksa diğer şehirleri de gez. güneye inmeni tavsiye etmem, napoli tam bir keşmekeş. italyanın geri kalanıyla hiçbir alakası yok, suç oranı çok yüksek. floransaya git, çevresini gez. çok güzel kasabalar, üzüm bağları var. tren inanılmaz konforlu. .italo (noktasıyla birlikte) ve trenitalio güvenilir firmalar. internet sitelerinden rezervsyon yapabilirsin.

ve kesinlikle planlı git. airbnb ve tripadvisor'da şahane turlar, etkinlikler oluyor. kesinlikle burdan turlara katıl, takip et.
  • not sure if serious  (30.10.23 09:54:39 ~ 16:03:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.