[]

Yeni atanan aday öğretmenim, psikiyatriye gitmek sorun yaratır mı?

Merhaba. Yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan bir öğretmenim. Mesleğe aday ve sözleşmeli olarak başlıyoruz. Ailenin çoğunda OKB var. Bende de vardı ama baş edebiliyordum, hayatımda hiç psikiyatri polikniğine veya psikoloğa gitmedim. Okulumda da bana biraz mobbing uygulanınca takıntılar yeniden alevlendi ki normal zamanda da ara ara artıyordu. Psikiyatriye gidip antidepresan kullanmak benim için sorun oluşturur mu? Antidepresan kullanmaya başlamak öğretmenliğe veya kadrolu olmaya engel mi? Yönetmelikleri inceledim, bu konuda hiçbir şey göremedim. Bu gibi durumda ne olur bilen var mı?




 
Mülakat, adaylık, kadroya geçiş süreçlerini etkilemedi. Sorduklarında “atama stresi” demiştim.


  • ruhen hastayim ben  (28.10.23 16:52:36 ~ 16:53:20) 
Ben olsam asalet tasdik edilene kadar bir şekilde idare ederdim.
Neticede 'değerlendirildiğiniz' bir süreç içerisindesiniz ve değerlendirenlerin bakış açısından asla emin olamazsınız.

  • Mirket  (28.10.23 17:06:33) 
sağlık raporu gerektiği zaman çalışmasında engel yoktur gibi şey istenebilir en fazla psikiyatri sevkiyle ki zaten işe girişte sağlık raporu sunmuşsunuzdur

okul içinde bahsetmeyip, dışarıya yansımadıktan sonra problem olmaz
zaten gerekiyorsa ilaç kullanmamak daha kötüye götürür
  • bir soru sorcam  (28.10.23 19:12:25) 
normalde engel degil, kanun gorevini devamli yapmasini engelleyecek akil hastaligi bulunmamali diyor. tedavinizi sakin ertelemeyin, okuldaki en yakin ogretmen arkadasiniza bile bahsetmeyin durumdan, gereksizin biri sikayet eder basiniz agrir.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (28.10.23 19:51:49) 
Sıkıntı olmaz gitmeyip sorunu büyüttüğünüzde çözümü olmayan bir duruma girmektense gidiniz.


  • mikahakkinen  (28.10.23 22:40:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.