[]

Telefonum çalındı

Herkese selamlar,

Dün akşam Fenerbahçe maçına giderken yüksek ihtimalle trençkotumun cebinden hengamede telefonum çalındı. Direkt olarak telefonu kapatmış. O yüzden iphoneumu bul çalışmıyor. Dünden beri telefon kapalı. Açılıp internete bağlandığında otomatik olarak kilitlenecek.

Bunun dışında polise çalıntı bildiriminde de bulunmak istiyorum. Bunu yapmam için stadın mıntıkasındaki polise mi gitmem lazım yoksa herhangi bir polis karakolu olur mu? bir de faturasını atmıştım garantisi bitince ama kutusu duruyor. Kutuda imei vs. yazıyor her şey. Bu şekilde bildirimde bulunabilir miyim?

Bir de ekstra şunu da yap dediğiniz aklınıza gelen bi şey varsa paylaşır mısınız?

Teşekkürler

 
Çalınan telefondan ümidi kesin, çok net. Hem kendim yaşadım hem de yakın zamanda bir akrabamın başına geldi. Polis de bir şey çıkmaz diyecek zaten size.

Tek çaresi imei değiştirilmeden önce iptal edilmesini sağlamak. O zaman da geri dönmez ama en azından çalan da kullanamaz.

Bunun için de e devletten bilgi teknolojileri iletişim kurumunun menüsünden kayıp/çalıntı ihbar bildirimi yapmanız lazım ama telefonu çalıp hemen kapatan birisi şu ana kadar çoktan yeni imei atamıştır telefona.

Geçmiş olsun. Siz yine de şikayette bulunun, en azından benzeri olayların artışına dair istatistiğe katkınız olur.
  • akhenaten  (27.10.23 09:40:27) 
99% yedek parçaya dönüşecek o cihaz. kilitlendiğinde açıp kullanılamayacağı için bütün haliyle işlerine yaramaz. istiyorsan git tabi yine başvurunu yap ama pek de umudun olmasın bulunması için. o telefonu açıp internete bağlanmaları için en ufak bir sebep yok sonuçta.

bizim çalınan bir telefon bulundu ama kilitsizdi o, aktif olarak kullanımdaymış çalınmasıyla bulunması arasında geçen süreçte.
  • konetsu  (27.10.23 09:40:27) 
Yazmayı unutmuşum, biz polise gittiğimizde "olayın gerçekleştiği yerin bağlı olduğu karakola şikayette bulunacaksınız" demişlerdi.


  • akhenaten  (27.10.23 09:41:26) 
iPhone’umu bul telefon kapalı da olsa pili tamamen bitmediği sürece çalışır aslında. Tabii sim kartı çıkartınca ne oluyor bilmiyorum. E-sim olsaydı her şekilde internetle haberleşirdi sanırım. Siz iCloud’dan kayıp olarak işaretlediniz herhalde.

Karakol konusunda bilgim yok ama mantıken herhangi bir karakol olmalı. Faturayı da aldığınız yerden tekrar temin edebilirsiniz sanırım. Geçmiş olsun.
  • orient blue  (27.10.23 09:41:35) 
herkese bilgiler ve dilekler için teşekkür ederim.

imei çalıntı ihbarını yaptım, benim anlamadığım şarjı vs. olduğu halde iphone kilitli de olsa kapatılabiliyor mu? bildiğim kadarıyla olmuyordu böyle bi şey. direkt kapalı olduğu için de görmüyor iphoneumu bul uygulaması. kayıp olarak işaretledim, öyle kilitledim.
  • life is not fair  (27.10.23 10:21:50) 
Hadisenin olduğu bölgedeki karakol veya savcılık. Varsa IMEI numarası varsa şahit veya kamera kaydı veya delillendirebileceğiniz herhangi bir şeyi dosyaya ekleyin.


  • doharkoman  (27.10.23 12:01:22) 
kapatamaz tabii kilitli telefonu ama vakit kaybetmeden söküp pilini çıkarmış olabilir. geçmiş olsun.


  • oldtimer  (27.10.23 13:26:30) 
niye kapatamasın kilitli telefonu ya? iphone kullanmadım ama universal sayılır güç tuşuna basılı tuttuğunda cihazların kapanması veya yeniden başlaması olayı. ses ve güç tuşunu basılı tutarak en olmadı recovery mode'a boot eder o modda da şebekeyle bağlantı kurmuyor normalde telefonlar, yine iphoneda farklıysa bilemem ama sanmıyorum. herhangi bir bug sonucu cihaz kilitlenirse restart edebilmek için güç tuşuna uzun basma olayı kullandığım her pc ve telefonda vardı.

iphone kullanıcısı olanlar deneyip kesin cevabı verebilir tabi. kilitliyken ses ve güç tuşlarını basılı tutun bakalım recovery'e giriyor mu, giriyorsa da o moddayken iphone'u bulma özelliği çalışıyor mu...
  • konetsu  (27.10.23 16:50:03 ~ 16:51:08) 
telefonu kayip moduna aldiysaniz, ekrana bir mesaj koymussunuzdur eminim. hah simdi o numaraya cesitli sms'ler gelebilir. (ya da icindeki sim kart numaraniza)
gonderen Apple, iCloud, iPhone'u bul vs olacak ve mesaj "iPhone'unuzun konumu algilandi. gormek icin tiklayin" gibi. o linkler Apple sitesi gibi gorunen sahte sitelerdir, iCloud'unuzu girersiniz ve kendi ellerinizle iPhone'u bul'u kapatirsiniz. Apple asla sms atmiyor boyle bir sey icin. smsleri ciddiye almayin.

iPhone kilitliyken kapatilabiiyor mu?
- tabi ki, neden kapatilmasin? hatta kontrol merkezi bile acilabiliyor eger onun sinirlandirmasini yapmadiysaniz. yani internet bluetooth vb seyler de kapatilabilir duruma gore.

iPhone'unuz cok eski model bir sey degilse ve "find my network" acikti ise yakinlarindaki diger iPhone'lar sayesinde size konumunu gosterebilir. internetinin acik olmasina gerek yok bunun icin.

"Bul ağı (find my network dedigim seyin turkcesi), çevrimdışı olsa bile eşyanızı bulmanıza yardımcı olabilecek yüz milyonlarca Apple aygıtından oluşan şifreli ve anonim bir ağdır. Yakındaki aygıtlar, kayıp aygıtınızın konumunu güvenli bir şekilde iCloud'a gönderir. Bu sayede, aygıtı Bul uygulamasında bulabilirsiniz. Herkesin gizliliğini korumak amacıyla tüm işlemler anonim ve şifrelidir."
support.apple.com
  • supergirl  (27.10.23 22:46:05 ~ 22:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.