[]

Ev Sahibinin İhtarname Göndermesi Hk.

Merhabalar,

3 senelik kiracıyım, 4 senelik de ev sahibiyim.
İş yerime yakın olmasından dolayı evlenince TUZLA'ya taşındım kendi evim ise 2019'dan beri İçerenköy'de kirada.

Şimdi ev sahibimiz evini satmak istediğini emlakçı aracılığı ile bana iletti. Ben de emlakçıya madem böyle bir durum var benim kiracılı evimi sat, ben de burayı satın alayım diye öneride bulundum ama pek oralı olunmadı.

Şimdi ev sahibim bana ihtarname göndermiş, ben de zor durumda kalmamak adına kendi kiracıma ihtarname göndereceğim. Bu arada muhtemelen kira bedeli piyasanın altında kalmasından kaynaklı diye böyle bir durumda oluyor olabilir. Ben kiracıma yasal oranlarda zam yaptım, aynı gelen parayı da buraya gönderiyorum.

Yarın bi gün mahkeme olursa, ben de diyeceğim ki önce sen benim kiracımı çıkar sonra ben bu evden çıkarım zaten şeklinde ilerlemeyi planlıyorum.

Aşağıda ihtarnameyi paylaşıyorum, yasal olarak sorun yaşamamak adına yapmam gereken bir işlem var mı? Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.


KIRAYA KONU TASINMAZ ADRESI: EVİMİN ADRESİ
KIRANIN BASLANGIC TARIHI: 05/07/2020
KIRA DÖNEMI SONU: 05/07/2024
KIMIN IHTIYACI IÇIN KULLANILACAGI: Kendi ihtiyacm icin Kullanacagım.
İHTİYAÇ NEDENI: MESKEN

Sayın Muhatap;
Yukarıda adresi belirtilen taşınmazda kiracı olarak bulunmaktasiniz. Kira Konusu tasinmaz, kiranin baslangici, kira dönemi sonu, tasinmazin kimin 1htiyact 1çin kullanilacagi ve 1htiyaç nedeni yukarida belirtilmistir.

Kiralamis oldugunuz tasinmazin, aciklanan 1htiyac nedeniyle kullanması
zorunlulugu dogmustur. Bu nedenle kira dönemi sonu olan 05/07/2024 tarihinden itibaren kira sozlesmesinin yenilenmeyecegini, bu tarihte tasinmazi tahliye ederek teslim etmenizi, aksi halde yasal yollara basvurarak aleyhinize ihtiyaç nedeniyle tahliye davasi agilacagini ve bu dava icin yapilacak tüm giderlerin tarafinizdan istenecegini, yapilacak kira ödemelerinin tahliye davası için Yargiya basvurma hakki sakli tutulmak kayit ve sarti ile alinacagini ihtaren bildiririm.

Sayin Noter;
Talebim ve beyanim üzerine Dairenizde yazilan bu 1htarnamenin 1 adedinin PTT
ile fiziki ortamda
muhataba-tebligini, bir adedinin de daireniz dosyasinda saklanarak b1r
adedinin tarafima verilmesini talep ederim.

 
kendi ihtiyacı için kullanma nedeniyle sizi çıkarabilmesi için o şehirde başka evinin olmaması gerekiyor. satmak için sizi çıkaramaz. eğer kendim kullanacağım diye sizi çıkarırsa da 3 yıl boyunca başkasına kiraya veremez. eğer hemen çıkma imkanınız yoksa bırakın dava açsın. önce uzlaştırmaya gider, sonra dava açılır sonra bir de istinaf derken bayağı vakit kazanırsınız.


  • faberkastelli  (27.10.23 08:57:04) 
Satacaksa siz kiracı olarak oturuyorken satmak zorunda. Kendim oturacağım diyerek çıkartırsa faberkastelli'nin dediğine ek olarak bu süreç sonrası satıldığını kanıtlarsanız ciddi tazminat hakkınız doğar.

Avantajlı tarafta olan sizsiniz. Bırakın siz kiracı olarak bulunuyorken almayı düşünen biri alsın.
  • desdenova34  (27.10.23 10:27:43) 
Gerçekten kendi ihtiyacı varsa başkaca evi yoksa mahkeme sizi tahliye eder. Süreç ne kadar sürer kestirmek zor ama şimdi çıkmak yerine o zaman çıktığınızda karda mı zararda mı olursunuz hesabını siz yapın

Benim kiracı kiralar 5-6 binken çıkmadı. dava açtım mahkeme tahliye etti, 15-16 bine ev bulmak zorunda kaldı.

sizin kiracı ile ilişkini ev sahibini ve mahkemeyi bağlamaz. onun tahliyesi için yasal süreler içinde kendiniz ayrıca dava açmalısınız.

3 yıllık süre kiralama içindir. Yukarda yanlış bilgi verilmiş. satma için bir kısıtlama yok
  • efruz  (27.10.23 16:54:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.