[]

galiba uyuz kaptım

evet sonunda bu da oldu.. ptesi randevum var fakat sizlerin de verecegi bilgileri merak ettim. geceleri cildiran bir kasinti basladi tum vucutta, bacaklar basta olmak uzere. tek emin olamadigim nokta, sivrisinek isirigindan daha buyuk kabarikliklar cikiyor. simdilik aloe vera ile sakinlestirmeye calisiyorum, hafif azalıyor.
neler yapayım? çarşafı falan yarın halledecegim, baska neler yapmam lazim?



 
kükürtlü sabun ile yıkanmanız lazım.


  • elorelia  (27.10.23 08:33:00) 
Üniversitede arkadaşların evine gitmiştim 3 gün finallere çalışmıştık. O eforun hediyesi uyuz olmuştu bana da :D

Bir ilacı var, losyon. Adını hatırlayamıyorum şimdi, eczacı bilir. Onu sürüyorsunuz, 2 güne halloluyor.

İşin tuhafı ben uyuzsam siz nasıl değilsiniz diye arkadaşları soruşturunca aslında hatır hatır kaşındıklarını ama hiç oralı olmadıklarını öğrendim. :D o aşamadan sonra bir daha gitmedim evlerine
  • akhenaten  (27.10.23 08:46:22) 
merhaba, geceleri başlıyorsa ve özellikle genital bölgeye yakın kısımlar deli gibi kaşınıyorsa, uyuz olmuşsunuz.

Bundan çekmiş birisi olarak, size bir merhem verecekler berbat kokuyor 3 gün mangal yellemiş gibi. Onu tüm vücuda sürüyorsunuz ve 3 gün boyunca yıkanmadan tekrar ediyorsunuz. Her yerinize sürün ama nokta kalmasın. Evde dokunduğunuz kılık kıyafet havlu vs. ne varsa yüksek ısıda yıkayıp kuruduktan sonra 1 hafta ağzı kapalı çöp poşetinde bekletiyosunuz. Yoksa uyuzlar tekrardan ürer.

3. günün sonunda yıkanabilirsiniz. Umarım tekrar etmez.

Geçmiş olsun.
  • life is not fair  (27.10.23 09:24:25) 
ürtiker olabilir gibi geldi bana da, acile gidin eğer ürtiker ise iğne yaparlar ve geçer.


  • o sopa bi gun elimize gecmez mi  (27.10.23 11:22:19) 
ozellikle el bileklerinde ve karinda kasinma varsa, ve parmak aralarinda ufak ufak baloncuklar varsa uyuzdur. kwellada sampuan alip yikanip sureceksiniz, talimatlar icinde yazar. onun disinda butun kiyafetleri havlulari nevresimleri falan da yikamak lazim.

ellerdeki kabarciklari anlamak icin google imagesdan yardim alabilirsiniz.
  • bay b  (27.10.23 12:59:31) 
bir sürü uyuz çeşidi varmş, o yüzden alacağınız ilaç işe yaramayabilir.

bir de pahalı şeyler 1500 liraya uyuz ilacı alıp tedavi olan arkadaşım oldu.
  • killerbee  (27.10.23 15:40:28) 
cevaplar için teşekkür ederim. elbette doktora gitmeden kafama göre ilaç falan almayacağım. şu an aldığım önlemler her şeyi yüksek ısıda yıkamak kurulamak, ortalığı güzelce silmek gibi normal şeyler. tabi bunları tekrar edeceğim uyuz olduğum kesinleşirse.

özellikle geceleri başlıyor, hele sıcak suyla duş alırken dayanamıyorum soğuğa çevirmem gerekiyor. parmak aralarımda baloncuklar yok. kollarımda, omuzlarımda, belimde ve en çok bacaklarımda var. kabarıklıkların boyutları 25 kuruş kadar ve dokununca sertler, ve kızarıklar.

eşimde yok bu arada. 2-3 gün önce "of geceleri çok kaşınıyorum" dediğine eminim ama bu sabah "yok yav bir iki kaşındım geçti" dedi :D
  • nolmus yani  (27.10.23 16:08:36) 
Özellikle bacaklar dediğin için ekleyeyim dedim. Benim de başıma böyle bir şey gelmişti. Evdeki kedim pirelenmiş. Normalde hayvan pireleri insanlara musallat olmuyor ama bazı özel türleri özellikle bacaklara saldırıyormuş. Bahsettiğin gibi sivrisinek ısırığından büyükçe izler ve yanan bir kaşıntı sıkıntım üzerine farkettim. Market ürünleri ile de yok edilebilen bir tür değildi, haşere ilaçlama çağırmak zorunda kaldım yine normalden farklı bir ilaç ile ilaçlama yapılınca çözüldü.

Evde ya da çevrede evcil hayvan varsa bu ihtimali de göz önünde bulundur. Pire olsa görürdüm deme, halılı evde zor farkedilebiliyor.

edit: Benzer vakaların görsel araması: www.google.com

edit 2: Bana doktor mevcut kabarıklıklar için ovadril isimli merhemi vermişti. Baya faydalıydı, evde bulunduruyorum artık hep, sinek vs için de iyi oluyor.
  • diyanet takvimi  (27.10.23 17:02:45 ~ 17:07:33) 
valla evde kedim yok ama bahçemde baktığım bir sürü kedim var, 4-5 gün önce açık bıraktığım kapıdan biri girip yatak odasına seğirtmişti ama yatağa çıkar çıkmaz kovaladım. o ara pire döktüyse bilemem. bu ihtimal aklıma gelmemişti ama görsellere çok benziyor bacağımdaki izler


  • nolmus yani  (27.10.23 18:27:02) 
Kurdesen olabilir mi


  • Okcomputer  (27.10.23 21:40:34) 
Hocam benim geçen sene denemediğim yöntem, krem vs kalmadı en sonunda özel hastanedeki doktorum karışım reçete yazdı ve 1 haftada kurtuldum.
Hemen reçeteyi paylaşayım zaten eczaneler bu kremi yapıyorlar.
Baum de peru 6g
Tale 7 g
Vazelin ve lanolin 30g

Ben yıkanmadan 3 gün üst üste sürdüm 1 gün yıkandım tekrar 3 gün sürdüm ve kurtuldum. Normal krem yazıyorlar kesinlikle uyuzla filan savaşmıyor o yazdıkları klasik kremler.
Nevresimleri yıkama yatağı silme olayını zaten yaparsınız.
  • Weeze3r  (27.10.23 21:52:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.