[]

Yurtdışında kredi kartı kullanımı

Master için avrupaya gidecrğim. Teb düşük komisyonla para çekimi falan da yaptırıyor. Şimdi kimisi diyor ki euro hesabına bağla, hesap ekstreni euro yap banka kur dönüşümünden zarar etme, kimisi de diyor ki tl kalsın tl değer kaybettikçe ödemelerin düşer. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
Ülke irlanda. En az 2 sene oradayım.



 
euro dolar ekstresi en iyisi


  • jelly bear  (26.10.23 23:21:52) 
döviz ekstresi mantıklı. Fakat gitmişken oradan banka hesabı açabilirsin hatta cep telefonu vs. faturası ödeyip "kredi skoru" oluşturmaya başlamak çok mantıklı ilerisi için.

revolut tarzı online bankacılık sistemlerine de bak. Ben 2 aydır İngiltere'deyim henüz adres kanıtım oluşmadan banka hesabı açamıyorum ama Revolut her işimi çözdü, ev kiralayınca kirayı da oradan transfer ettim, faturalar da Direct Debit ile buradan çekiliyor. Her şeyi telefondan mobil ödüyorum falan. Tabii en başta Türkiye'den Revolut'a bi swift yaptım, orada bi swift ücreti ödüyorsun. (miktara göre değişir ama 400-1000 tl arası çıkıyor)
  • nhk ni youkosu  (27.10.23 01:13:30) 
Irlanda'da bir bankada hesap acip oradan kredi karti al. Yasadigin yerin kurumlarini kullanmak entegre olmak icin gerekli.


  • hot potato  (27.10.23 06:22:30 ~ 06:23:03) 
ozur dilerim, sordugunuz sorunun tam cevabi degil ama ben de "Turk kartindan ne kadar cekti, kuru kactan aldi, yanlis cekti, kartim yutuldu, bankaya ulasayim" dertleriyle ugrasmanizdansa N26 veya Revolut acmanizi oneririm. ben ikisini de en asagi 4-5 senedir kullaniyorum.


  • supergirl  (27.10.23 23:03:52 ~ 23:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.