[]

Mac mini'de 1080p monitör kullanımı

Başlıkta da belirttiğim gibi swift öğrenmek için mac mini almayı düşünüyorum, elimde Samsung'un 24 inç 1080p bir monitörü var, cihazı bağladığım zaman çok kötü bir görüntü mü alırım. Bazı yorumlara baktım en az 2k monitör almalısın gibi yorumlar gördüm. Bütçem kısıtlı ve evimde windows laptop olduğu için macbook air almaktan vazgeçtim. Kullanan, tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.




 
laptopların çözünürlüğü daha üst olduğu için ve ölçekleme sorunu olduğu için öyle diyorlar, macmini'nin native bi çözünürlüğü yok ki o açıdan direkt 1920x1080 seçince o şekilde renderlamalı ve düzgün görüntü alınmalı gibi geldi bana. Hiç mini kullanmadım ama.


  • nhk ni youkosu  (25.10.23 18:41:10) 
Evet, dediğiniz mantıklı geldi şu an. Daha önce retina ekran kullanmadığım için bir sorun olmayacağını da düşünüyorum. Ram miktarı konusunda da benzer ikilemi yaşıyorum. 8 GB mı 16 mı diye. Swift ile geliştirme yapan bir arkadaşıma sorduğumda başlangıç için yeterli olabileceğini ama mümkünse 16 Gb almamı tavsiye etti.


  • solitaryman  (25.10.23 18:46:53) 
M1 mac miniler ilk çıktığında hdmi ile bağlantıda mor ekran problemi vardı ya da bazı monitörleri algılamıyordu.Daha sonra düzeldi mi ne oldu bilmiyorum.Onu da dikkate almak lazım.


  • arenas  (25.10.23 22:11:51) 
Bütçem iyi durumda olsa hiç uğraşmaz gider macbook pro ve 4k monitör alır geçerdim ama bir yanda web geliştirme ile ilgilenirken diğer yandan mobil alanda ilerlemek istedim, şu an işsizim ve birikimimin bir kısmını kullanacağım.

Dediğiniz sorunu göz önünden bulunduracağım. Apple kendi monitörünü satmak için böyle katakulliler yapabilir, hiç şaşırmam.
  • solitaryman  (25.10.23 22:44:39 ~ 22:45:22) 
M1 mini kullanıyorum. Hdmi çıkış, display port çıkış bi sıkıntı yaşamadım.

Kendi monitörünü satmak için bi katakulli yok yalnızca gerçekten 2k ölçekli retina özelliğini kullanmak için 5k (herhangi marka) bir çözünürlüğe ihtiyacınız var. 4k'da tam retina 1080 çözünürlüğe denk geliyor. 4k'da 2k retina tam integer scaling olmuyor belki bu tartışmaya denk geldiniz online? Belki de dümdüz bu saatten sonra 1080 kullanılmaz hacı demişlerdir bilemiyorum. Çok özet geçtim dilerseniz mac 4k retina scaling diye bi arama yapabilirsiniz.

Ben 1 4k monitör (2k scaled) bir de 1080p ikinci monitör kullanıyorum aynı anda.
1080'in bariz piksellerin dolmalık gibi olması, çalışma alanının az olması vs gibi sıkıntıları dışında bir sıkıntısı yok normal çalışıyor.
  • hedep  (26.10.23 00:56:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.