[]

Nizamiye kapısı

Nizamiye sadece askeri birlik kapıları için kullanılan bir sözcük diye biliyorum ama şimdi görev yaptığım üniversitede kampüs kapıları için nizamiye deniyor genel kullanım olarak. Böyle bi anlamı var mı nizamiyenin yani genel olarak bir kampüsün girişi için kullanılabilir mi, yoksa yanlış kullanımın dile oturması mı?




 
Yanlış kullanım. Nizamiye askerlikle ilgili bir kelime.


  • orient blue  (25.10.23 17:33:27) 
Bir organizasyona katılmaya fiil olarak anzim deniyor. Belki onla alakalıdır.


  • Bir cebinde das kapital  (25.10.23 17:33:35) 
Niye askerlikle ilgili olsun ki? Birinde askeri nizama giriş yapıyorsun diğerinde üniversite nizamina.


  • allah yazdiysa bozsun  (25.10.23 18:00:17) 
benim is yerim de kampus seklindeydi ve nizamiye deniyordu girisine. bence iceri sivilin girmesinin yasak olduvu yer olarak guncellendi


  • mess  (25.10.23 19:35:48) 
Adalet bakanlığı "nizamiye kapısı"nı cezaevleri için de kullanıyor. Kışla, cezaevi, iş yeri, organize sanayi, okul, üniversite... bunların hepsi askeriye/cezaevi türevi olduğu için ironik ama bence doğru bir kullanım.


  • prole  (25.10.23 20:07:10) 
Cezaevi girişide nizamiyedir. Ordada jandarma bekler.


  • mikahakkinen  (25.10.23 20:52:00) 
Fabrikalarda da girişte güvenliğin oldugu kısma nizamiye deniliyor


  • limonlu eksi  (26.10.23 09:58:13) 
bir yapının binasına değil de, bahçesine girilen kapıya "nizamiye" deniyor genellikle. ingilizcedeki "gate" gibi. bina kapısı "door", bahçe kapısı "gate".


  • kibritsuyu  (26.10.23 10:26:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.