[]

istanbul-ankara tren?

selam, istanbul-ankara tren cok yorucu olur mu? cuma gecesi ankara ekspresi ile gideyim diyorum. deneyen var mı? heyecan aramaya gerek yok derseniz cumartesi uçak bileti alacağım.




 
hızlı trenle git o gayet rahat. ekspres dediğin hızlı değil sanırım


  • jelly bear  (24.10.23 23:51:06 ~ 23:51:16) 
@jelly bear, hayır değil. 6-7 saatte gidiyormuş, acelem olmadığı için gece yatar uyurum diyorum. :))


  • jules  (24.10.23 23:59:15) 
valla uyuyabilirsen al. koltukta uyurum diyorsan yani. yataklı vagon değil varsayıyorum.


  • jelly bear  (25.10.23 00:40:50) 
tren yorucu bir araç değil. koltukları da otobüs gibi değil, hen diz mesafesi, hem enine epey geniş ve rahat. güzel uyunur. ayrıca tren yolculuğu çok keyiflidir.

akşam ankara'dan binip sabah haydarpaşa'da inip, günübirlik istanbul'u gezip, akşam tekrar haydarpaşa'dan binip döndüğümüz çok oldu. yani yol o kadar yorucu değil ki, ertesi gün haldır huldur istanbul'u gezmeye epey enerjimiz kaldı.

tabii o zaman hızlı tren yoktu. ekspresin de yemekli vagonu, yemekli vagonda rakısı birası vardı. biz o kısmını da gezmeden saydığımız için yorucu gelmezdi. amaç sadece seyahat ise hızlı tren daha mantıklı bir çözüm olur.

bir de ankara ekspresi'nin 6-7 saatte varacağını hiç sanmıyorum. akşam 22:00'de kalkıp sabah 7:00'de anca varıyordu. zira aradaki her istasyonda duruyor, yolcu indirip bindiriyor, durup aynı hatta çalışan başka trenlere yol veriyor. konvansiyonel tren teknolojisi değişmediyse daha hızlı varacağını sanmıyorum.
  • kibritsuyu  (25.10.23 20:27:48) 
hızlı tren daha mantıklı zaten uçaktan. uçağa indin bindin havalimanına gidip geldin derken daha uzun sürüyor. fakat akşam son sefer 10 saat civarı sürüyor. koltuklar otobüsten falan daha rahat ama o kadar süre istesen de rahat edemiyorsun. bir defa tecrübe ettim bir daha muhtaç olmadıkça o treni kullanmam.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (26.10.23 10:03:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.