[]

Web site kodlayanlardan teklif beklentisi

Merhaba Romalılar,

İşim gereği bazı dokümanların sadece isim ve numaralarını değiştirip kullanıyorum. Bu işi hızlandırabilmek adına, ilgili dokümanları barındıran ve isim ve numaraları kaydettiğim zaman dokümanı bana veren bir web site/yazılım olsun istiyorum. (copy-paste hatalarından kurtulmak üzere)

Aşağıdaki linkte istediğime benzer bir şey buldum ama tam istediğimi vermiyor, size istediğim şey hakkında bir fikir olsun diye ekliyorum.

jsfiddle.net

Böyle bir web site istesem ücret olur?

 
excel/word ile yapılabiliyor bu. isim etiketi tanımlayıp veriyi excelden al denilebiliyor.
www.google.com

  • kisa  (24.10.23 13:23:30) 
Aynı işi iyi kötü yapabildiğin hazır bir program yüksek ihtimal bulursun, o yüzden ona odaklan. Ama bulamazsan veya illa kendine özel bi program istersen (ileride benzer iş yapanlara satmalık vs) fiyatlandırmayı şöyle yapabilirsin:

Diyelim bu iş (kopyala yapıştır) senin günlük 1 saatini alıyor. Haftada 5 gün, yılda 50 hafta çalışıyorsun. 250 saat etti.

Ücretli çalışansan mesela saatlik ücretin atıyorum 200 lira olsun. İkiye böl (niye? çünkü hızlandırıyor, tamamen replace etmiyor), 100 lira. Çarpı 250, 25k etti. Bunun üstü senin için mantıklı bi fiyat değil, altında bi fiyata yaptırırsan kârdasın.

Ben kendi işlerimi outsource ederken buna benzer bi formül kullanıyorum işin değerini hesaplamak için.
  • plutongezegendegilmi  (24.10.23 13:54:47) 
bir yazilimin fiyatini belirleyen temel birkac faktor var.

birincisi isin gelistirme maliyeti: burada sizin istediginiz sistem karmasik degil gibi goruluyor. ama detaylara girince karmasiklik artar mi azalir mi bilmek guc. bu ancak detayli bir toplanti sonunda belli oranda netlesir. ornegin "bazi dokumanlar" kismi onemli. hangi format, kac tip format ilk bakista direkt fiyati etkileyen faktorler. tum bunlar disinda teknik konular da var, veri saklanacak mi yoksa gonder al gibi hicbir durum barindirmayan bir sistem olacak mi. sistem nerede calisacak, dokumanin boyutu ne olacak. sistem ne kadar kritik, gecici olarak calismadiginda size etkisi ne olacak. guvenlik ? yani birco nokta netlestikce gelistirme maliyeti ortaya cikar.

ikincisi gelistirici maliyeti: oncelikle her gelistirici bir degil, iyisi var kotusu var. ornegin iyi gelistirici sistmin ihtiyaclarini daha iyi belirler, bu surecte sizi tecrubesi ile yonlendirir. olasi problemleri on gorur gerekli onlemi alir. kaliteye onem verir, sizi ilerde uzecek sonuclarin olmasini istemez. motivasyonu vardir, isi bitirmeye odaklidir. bunun gibi birco faktor tecrubeli ve tecrubesiz, iyi ve kotu yazilimciyi ayirir. bu her is kolunda benzer, bir araba tamircisinin de her yaptigi isin kalitesini olcemezsiniz, bu kisiden kisiye degisir. dogal olarak isini iyi yapan kisi yaptigi ise de daha yuksek fiyat bicer.

ucuncusu pazarlik: siz de, yazilimci da isini yaparken bu gun icin degil gelecek icin de yapiyor. o nedenle mevcut durumda siz de en karli anlasmayi yapmak, yazilimci da en karli anlasmayi yapmak istiyor. boyle olunca da cikarlar catisiyor ve ortak nokta bulmak gerekiyor. pazarligi etkileyen bircok faktor var, siz isin yapilmasini cok istiyorsaniz pazarlik sansiniz duser, ayni sekilde yazilimcinin da ise ihtiyaci varsa pazarlik sansi duser, ama her sekilde makul bir nokta bulunursa is yurur.

bir seyin fiyatini belirleyen en onemli faktor pazarliktir, sizin bir bardak suya ihtiyaciniz varsa, karsinizdaki de bunu sunacak tek kisiyse o bardak suyun fiyati sonsuza yaklasir, yoksa bir barsak suyun fiyati normalde 0 liraya cok yakindir.

kisaca isteginize fiyat vermek icin bircok yazilimci ile gorusun, isteklerinizi detayli konusun, pazarlik yapin, kafanizda bir fiyat olacaktir. yoksa herkes bir fiyat soyler ama kimse yapmaz.
  • emrahday  (24.10.23 14:24:20 ~ 14:24:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.