[]

Genç girişimci vergi istisnası(Bilen biri cevaplayabilirse çok sevinirim)

Merhabalar, 2022 eylül ayında Genç girişimci (29 yaşından küçüğüm) sıfatıyla bir şahıs işletmesi kurdum.
SGK'ya verdiğim dilekçeyle 1 sene boyunca bağ-kur ödemem devlet tarafından yapıldı.
Ben sadece işyerimde çalışan 1 işçinin 4a primlerini ödedim.
Fakat bu genç girişimci kazanç istisnası maddesinde 3 yıl boyunca 150.000 TL'ye kadar vergi muafiyeti de bulunduğunu farkettim ama ben işyerimi kurduğum tarihten 1 ay sonradan itibaren muhasebecimin gönderdiği vergilerin hepsini ödedim.
Aylık 1000 TLye yakın vergi ödedim.

Sorum şu ki bu vergileri ödemem gerekiyor muydu? Yoksa Vergi dairesine vereceğim dilekçeyle bu vergilerden muaf oluyor muydum? Yani boş yere mi bu kadar vergi ödedim?

Bilen biri aydınlatabilir mi?
Vergi tabii ki ödeyeceğim fakat devlet bana 3 yıl vergi muafiyeti vermiş de ben mi habersizdim onu anlamaya çalışıyorum.

Şimdiden verilecek bilgiler için teşekkürler.

 
Aylık 1000 lira ne ödediniz? Muhtasar ise ödediğiniz şey normal. Onu yazarsanız, daha doğru yardımcı olurlar.


  • malheiros  (23.10.23 13:22:15) 
@malheiors
Evet sanırım ödediğim Muhtesar vergisi.

Yıllık gelir vergisi bambaşka birşey diye bilgi aldım şimdi.
Teşekkürler bilgi için.
  • Tamario  (23.10.23 19:06:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.