[]

Kırmızı led ışık terapisi

Meğer böyle bir şey varmış, akademik çalışmalarla kanıtlanmış. Şimdi bende denemelik kırmızı led almak istiyorum ama ledlerin dalgaboyu 600 - 650 nm aralığında olması lazımmış, 1500 lümenden fazla olması lazımmış falan. Şöyle bir şey buldum ama dalgaboyu ne kadar doğrudur, ben ölçebilir miyim?

www.hepsiburada.com

Ya da ışıkçıya gitsem bana istediğim gibi bir led panel yapabilir mi, maliyet ne olur? Teşekkür ederim

 
Beurer markasına bakın “kızılötesi lamba” şeklinde arama yapın. Linkteki markaya güvenemiyorsunuz gibi algıladım yazınızı. Ücret olarak daha düşük değil hatta belki daha yüksektir ama en azından güvenilir marka. Medikalpazar.com yetkili satıcı beurer için (alışverişlerim oldu, sorunsuzlar) ama farklı yerlerde de fiyat bakın. Arada bazen fiyat farkı olabiliyor satıcıya göre


  • 1980  (22.10.23 21:30:03) 
ışıkçı dalgaboyu, lümen falan anlamaz. anlamadığını da itiraf etmeyeceği için yaparız der. abi bak kırmızı, parlak işte diye konuyu kapatır. klasik türkiye gerçeği.

şimdi bu kırmızı ışık terapisinin bir işe yarayacağına ben inanmıyorum. varsa bu konuda bir meta analizi, bilimsel çalışma vs. görmek isterim.

istediğin dalgaboyunda ledi ise ancak markası - modeli belli bir üreticiden speclerine bakarak temin edersin. ya türkiyede böyle bir bayi bulacaksın ya da digikey-mouser gibi firmalarda o ledleri kendin seçmelisin.

aslında en kolay seçenek medikalcilerde satılan infrared lambalarsan almak olur. bu lambalar biraz daha fazla ısı üretiyor ama düşük güçte seçersen çok sıkıntı olmaz.
  • orpheus  (22.10.23 23:24:45 ~ 23:25:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.