[]

Kuru Otlar Üstüne'de kullanılan AI Fotoğraflar?

İlk izlediğimde dikkatimi çekmişti, ikincide fotoğraflarını çekmeye şansım oldu. Kimse de bundan bahsetmemiş. Burada gündeme taşımak isterim, bu benim yanılgım mı yoksa dikkate değer olmayan bir şey mi? Her halükarda yeni filminde son dönemin parlayan yıldızı ai tool'lardan muhtemelen midjourney'i kullanması enteresan bir seçim olurdu.

Bana öyle geliyor ki fotoğraflar tamamen AI olmasa bile yardımıyla zenginleştirilmiş. Fotoğraflar uzaktan çekildiği için tam olarak belli olmayabilir ama filmi sinemada izleyenler beni anlayacaktır.

Sizin görüşleriniz neler?

hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

 
Fotoğraflar bizzat Nuri Bilge Ceylan'ın çektiği fotoğraflar, hepsi mi ona ait emin değilim ama pek çoğunu gördüğümde tanıdım, İstanbul Modern'de sergileniyor. (www.istanbulmodern.org) Ben sergiye gittiğimde yapay zeka hiç gelmedi aklıma, mekana, bakışlara, ifadelere kısaca anlatıma odaklandım. Filmde de fotoğrafları tanıyınca şaşırdım, biraz filmden kopar gibi oldum hatta, meşhur sahnedeki kadar olmasın:)


  •   (22.10.23 20:01:06) 
Ben öyle bir şey sezmedim kesin bilgi mi?

Lightroomda fazla oynanmış gibi gelmişti sadece.
  • ananiyimioguz  (22.10.23 21:23:09) 
NBC panoramik fotoğraflar çekmeyi seviyor, eskiden sanıyorum 35mm filmi daha geniş şekilde pozluyordu. 2006 sonrasında dijitalde de özel az bilinen bir kamera kullandığı söyleniyordu.
eksisozluk1923.com

Fazla kontrastlı ve elinin ayarı olmadan HDR yapılmış fotoğraflar vardır, NBC'nin bazı fotoları öyle duruyor. Bence bu sebeple yapay geldi size. Ultra gerçekçi render(AI) resimler de öyle duruyor çünkü.
  • nhk ni youkosu  (22.10.23 22:08:23) 
Gercek fotograflar+nbc sergi yapti. konum vs belirli


  • mess  (22.10.23 23:24:46) 
attıklarında sondakiler net şekilde normal foto ama ilk 1-2 foto bana da ilk açınca bi acaba dedirtmedi değil ama bu film 2021 başlarında çekilmeye başlandı. midjourney attığın kadar iyi fotoları son 6 aydır yapabiliyor. 6 aydan önce kötüydü böyleli fotolar çıkaramazdı.


  • avatar is back  (22.10.23 23:29:30) 
istanbul modernde bu fotoğrafları inceleme şansım olmuştu, AI değil tabii ki ama bana da bir tuhaf gelmişti yakından bakınca :) belki üzerinde çok oynanmıştır edit vs.

bazı fotoğraflardaki kişilerin özellikle suratları daha da oynanmıştı hatta, sebebini bilmemekle birlikte.
  • king lizard  (23.10.23 16:03:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.