[]

Kedim kayınvalideme saldırdı

Selamlar. Bir kedim var, 2.5 yaşında erkek.

2 hafta önce kayınvalidem geldi bize. Biz işteyken kedim saldırmış. Baya kötü durumda şu an. Onlarca kez dişlerini geçirmiş. Köpek saldırsa bu kadar kan revan içinde bırakamaz ya fena durumda kadın.

Sorum şu; bu kedi bebekliğinden beri bende. Ve ilk kez böyle bir şey yapıyor. Daha önce hiç saldırdığını görmemiştim. Oyun oynarken ısırır vs ama tüm kuvvetiyle delecek kadar ısırmazdı. Kadının bacağında büyük büyük delikler oluşmuş şok oldum.

Olay olduğu sırada k.validem bir odada öylece iş yapıyormuş sessiz sessiz, farklı bir odadan koşarak gelip arkadan saldırmış.

Niye olabilir? Hiç böyle yapmazdı ya hayret ediyorum. Böyle bir kedi değildi. Daha önce başınıza geldi mi hiç?

 
Emin misiniz hikayenin bu şekilde olduğuna? Yanlış anlamayın, kayınvalidenizi suçlamak için söylemiyorum ama normalde kedinizin hoşlanmadığı ama kayinvalidenizin de bunu bilmedigi bir şey yapılmış olabilir. Örnek veriyorum, benim kedim su sesinden nefret ediyor, duyunca çılgına dönüyor mesela. Kaçacak yer arıyor. Bunun gibi bir şey olmus olabilir. Ya da dışarıdan gelen bir ses onu urkutmus olabilir.

Yoksa bir ev kedisi hiç huyu değilken durduk yere birisine saldiramaz bence. Mutlaka tehdit olarak algıladığı bir şey olmuştur.
  • fraise  (22.10.23 19:02:03) 
@fraise, ben de durduk yere yapmayacağına çok eminim. Ama sebep de bulamadım.

Normalde yatak odasının kapısının kapalı olmasından nefret eder o gün de kapalı olduğu için çok miyavlamış. Ama bu sebeple saldırması da ilginç. Normalde bir kaç miyavlar açmayınca vazgeçerdi.
  • kaptan maydanoz  (22.10.23 19:10:16) 
Kapı açılınca kedi çıkmaya çalışmış, çıkmaması için ayakla müdahale edilince de canı yanıp kaçmaya çalışırken tırmalamış olabilir. En mantıklı senaryo böyle sanki.


  • alfired  (22.10.23 19:50:41) 
@alfired, yok k.validem odada öylece dururken arkadan koşup geliyor ve direk bacaklarına saldırıyor.
Kamera vardı odada Allahtan.
Kadın başka odalara kaçmaya çalışıyor ama kedim bırakmıyor ulaşabildiği her yeri tırmalayıp ısırıyor.

Aklım almadı yani 2.5 senedir asla yapmadı böyle bir şey. Şimdi annemler de endişelendi gece uyurken odaya almayın saldırır vs diyorlar. Üzülüyorum.
  • kaptan maydanoz  (22.10.23 20:21:52) 
Kedi çok saçma bir şeye takılmış olabilir. Bir arkadaşımın kedisi böyle delirip saldırdığında eve o gün gelen kargo kutusundan her ne kokusu aldıysa ona tepki verdiğini çözmüşler, kutuyu evden atınca düzelmiş hayvan. Normalde kayınvalidenizle bir derdi yoksa o gün giydiği bir şeye, üzerindeki bir temizlik malzemesi kokusuna, elindeki nesneye sinirlenmişti belki.

Yok, kayınvalideyle ilk kez yalnız kaldığı gün saldırdıysa bir daha kadıncağızı kediyle baş başa bırakmayın. (Başka bir tanıdığın kedisini, kadının eşinden nefret ettiği ve adama öldüresiye saldırdığı, asla alışmadığı için sahiplendirmek zorunda kalmışlardı. Yeni evinde yine munis minnoş bir kediye dönüştü.)
  • kobuzchu kiz  (22.10.23 20:56:00) 
Çok güldüm okurken ama düşününce de kötü olmuş üzüldüm bitirince, geçmiş olsun.

Hiç huyu olmamasına rağmen yapması çok garip normalde saldırgan huylu olanlar kendini belli ediyor.

Ne olur ne olmaz yalnız bırakmayın bence de.
  • ananiyimioguz  (22.10.23 21:35:39) 
kedi kısır mı, kısır kediler daha sakin oluyor.
benim kedide saldırgan ve aynen bu şekilde saldırdığı oluyor ara ara. içerden koşarak gelip durduk yere ölümüne dişliyor, daha ne etikliyor çözemedik bizimle alakalı değil ona eminiz.
birde kinci bizimki istemediği zamanda dokunduk diyelimki tam döndük gidicez atlar üstümüze tazmanya canavarı gibi.
bir sebep varsa evdekide yabancı biri ise yapar, kısır değilse bir an önce kısırlaştırın
  • eja  (23.10.23 08:18:26) 
Kedinin durduk yere bir insana hunharca saldırmış olması, bana çok zor bir ihtimalmiş gibi geliyor ya :( Kendi kedimi ve baktığım tüm kedileri düşünüyorum, zaten evde genel olarak kendi hallerinde takılıyorlar, ancak birinin dürtmesi bir şey yapması lazım ki o kadar hırpalasın...


  • silverleaf  (23.10.23 09:12:23) 
@eja, kesim kısır. :/

@silverleaf, bana da hep imkansız gibi gelirdi ya. Hele ki benim kedim asla yapmaz diye düşünüyordum hatta onun o kadar kuvvetli olduğunu da yeni farkettim. Meğer yapamıyor değilmiş bunca zamandır zarar vermek istemediği için bizi öyle ısırmıyormuş. Şok oldum açıkçası.
  • kaptan maydanoz  (23.10.23 12:57:32) 
az önce veterinerdeydim. gitmişken ona sordum. normal değil belki arı falan sokmuştur o sinirle "evde 1 kişi var kesin bu yapmıştır" düşüncesiyle saldırmıştır dedi. :)) kedizekalı diye boşuna demiyorlar
yani o tarz bişi olmuştur

  • neira  (23.10.23 14:40:47) 
kedilerde belirli bir çevrede yaşarlar, alanları vardır, o alan sizle paylaşılıyor senelerdir ancak kayınvalideniz ile paylaşılmıyor. kedi kendi alanında tehdit olarak görmüş kayınvalidenizi.

kediler böyle şeyler yapabilirler ve gerçekten o tatlı hallerinden beklenmeyecek kıvraklık ve güçle saldırırlar, illa ki her kedi yapacak, her kedi böyledir denmez.

bir ara videolar dolanıyordu böyle yoldan geçenlere saldıran kedi videoları vs.

büyük geçmiş olsun. umarım aranız açılmaz.
  • selam  (23.10.23 16:09:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.