[]

kitap önerileri

3 haftalık bir dönemde ciddi anlamda sıkılacağım ve yapacağım hiç bir iş olmayacak. bari kitap okuyarak bu süreyi değerlendireyim dedim. herkesten kitap önerileri bekliyorum. yalnız durum şöyle; gerçekten okumam gereken (kültür anlamında) kitap önerileri istiyorum. "şu kitap süper hacı" diye hafif underground tabir edilen kitaplar olmasın. şimdiden teşekkürler.




 
malcolm gladwell'in kitaplarını tavsiye ederim. kültür anlamında size ne kadar şey kadar bilmiyorum ama insanlar nasıl karar verir, bazı insanlar neden diğerlerinden daha başarılıdır vb. konularda sağlam araştırmalar yaparak yazmış olduğu onlarca örnekten ve hikayeden oluşuyor kitapları.


  • think martini  (02.07.10 22:50:58) 
  • kobuzchu kiz  (02.07.10 22:56:31) 
  • synick  (02.07.10 22:59:53) 
emil zole tüm kitapları giderayrıca monteigne "denemeler"


  • tueio  (02.07.10 23:09:11) 
Okumadıysanız İhsan Oktay Anar külliyatıyla 3 haftanın nasıl geçtiğini anlamazsınız (sürükleyiciliğiyle bir hafta da da biter aslında). Son dönemin belki en önemli yazarı bu adam.


  • sourlemonade  (02.07.10 23:20:59) 
istanbul hatirasi-ahmet umit


  • all girls dream  (03.07.10 00:42:54) 
samuel beckett'ten ne olursa, uğur ün çevirileri çok çok iyi hem.
bilge karasu, bi kitapçıda karıştırıp sevdiğin bir tanesiyle başlayabilirsin.
haruki murakami - imkansızın şarkısı
arundhati roy - küçük şeylerin tanrısı
milan kundera, yine, hangisini seversen...
salman rushdie - geceyarısı çocukları
elbette gabriel garcia marquez - yüzyıllık yalnızlık
dostoyevski dememe gerek var mı? bence ilk, karamazov kardeşler.

filan işte :)
  • empty space  (03.07.10 02:58:27) 
ha bi de, émile zola :)))


  • empty space  (03.07.10 03:05:42) 
(bkz: oblomov)


  • babil baligi  (03.07.10 09:56:26) 
www.kitapyurdu.com

oku derim.
gerçekten bu zaman kadar okuduğum kitaplar arasında bana en çok şeyi öğreten kitap olmuştur.
  • a perfect lie  (03.07.10 14:25:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.