[]

hangi lap topu almak?

grafik tasarım, video edit falan yapılacak, tercihen "dell marka" laptop bilgisayar tavsiyeniz ne olur? önereceğiniz f/p başka marka da olabilir. bütçe tahmini 30 bin. belki bir miktar daha çıkabilir.




 
bakıp model seçecek vaktim yok ama:

dell'in oyuncu laptopu diye tanıtılan ürünlerine bakın, asus rog/tux ürünlerine bakın.

12. nesil ve ilerisi i5-i7 işlemci olsa iyi olur, amd karşılıkları nedir bilmiyorum.

ekran kartı nvidia olsun, 3060 ve ilerisi olsun mümkünse. Son iki hane 70-80 oldukça gücü artar. 4060 olursa ilk hane değişirse bir üst nesil daha yeni seri olur.

32gb ram olsa iyi olur ama mecbursa 16 da olabilir. Eğer hala upgrade edilebilir şekilde tasarlıyorlarsa, mesela tek 16gb ram olan (2x8 değil) ama bir slotu boş olan laptop alınıp sonra bir 16gb daha takılabilir bir ihtimal. Bunları o laptopun technopat, donanımhaber başlıklarına bakarak öğrenebilirsiniz veya sorabilirsiniz.

Ekstra m2 ssd slotu var mı diye yine forumlarda araştırmak iyi olabilir. Bazı oyuncu laptoplarında oluyor, ikinci diski takabiliyorsunuz.

Son olarak, marka değil model seçmek lazım. Aynı markanın bir modeli sorunluyken (kronik üretim sorunları vs.), diğeri çok iyi olabiliyor. Beğendiğiniz modelleri not edip biraz araştırmanız lazım.
  • nhk ni youkosu  (22.10.23 16:54:14 ~ 16:54:49) 
Selamlar, genelde mac'leri bu anlamda kullanıyorlar.

İkinci el macbook pro da bakabilirsiniz. ne tesadüftür ki bende 2022 yılında aldığım macbook promu satıyorum :) düşünürsen bana da yazabiirsin.
  • fernandoenes  (23.10.23 15:02:45 ~ 15:03:18) 
macbook air m2 var elimde şirket bilgisayarını kullandığım için tertemiz dolapta duruyor istersen onu verebilirim. garantili faturalı daha.


  • cavelier  (23.10.23 18:46:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.