[]

Google Drive, OneDrive Senkronizasyon ile İlgili Bir Soru

Arkadaşlar muhtemelen bu soru çok saçma ve çok geçmişte kalmış bir soru ama yani bundan bahseden bir şey bulamadım, şimdi bundan uzun zaman önce böyle bir şey denemiştik, atıyorum 50 GB olsun, bilgisayarın da 50 GB'ını kullanıyor. E ne anladım o işten yani o zaman bulutun mantığı nerede kalıyor ve tam hatırlamıyorum da yani o klasörden upload yapmaya çalışıyorduk bilgisayarın alanını dolduruyordu sonra yer açmak için buradan silince orada da siliniyordu hadi o normal de saçma sapan bir şeylerdi yani siz sorunu az çok anladınız. Mesela tablette ben senkronizasyon yapmak istiyorum pek de yer yok zaten hani o yeri kullanacaksa direkt tabletteki alanı kullanırım ne anlamı kaldı driveın, bilmiyorum ifade edebildim mi? supposed to be virtual space yani.




 
Bulut teknolojinin özelliği ordaki dosyalara internet üzerinden her yerden erişebilmek. orda durdukça tabletten pcden telefondan erişebilirsin.

bir kere erişince bilgisayarına da iniyor tekrar indirmemek için. ama onedrive içi söylüyorum. sağa tıklayıp boş alan aç deyince bulut oluyor. açmak için tekrar indirmen gerekiyor
  • efruz  (21.10.23 21:25:04) 
Onedrive'da yer aç var evet. Silersen iki taraftan da silinir, "free up space" dersen dosya bulut simgesiyle bilgisayarda görünür ama çift tıklarsan önce indirmesi gerekir.

Hepsinde aynı özellik vardır bence.
  • nhk ni youkosu  (21.10.23 22:15:16) 
Google Drive ayarlarında mirror ve stream seçeneği var. mirror dersen dosyanın bir kopyasını diskte de tutuyor. stream dersen kullanacağın zaman cache indirip kullandırıyor. benzer özellik onedrive'da da var.


  • phonex  (22.10.23 01:26:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.