[]

borsada 2000-3000 civarı zarardayım, ne yapayım?

Selam, öncelikle konulara hiç hakim olmadığımı belirteyim. yaklaşık bir buçuk ay önce, bist otuzda yer alan beş altı tane hisse aldım.


hizliresim.com

her biri için ortalama iki üç bin civarı alım yaptım, yani 14 bin tl lik bir yatırımım olmuştu. ilk hafta bu 15 bin tl olunca sevindim, ne kadar kolaymış diye de düşündüm. üç hafta önce de önce 14 500 e sonra 14 derken şimdiki durum 13 bin tl

hizliresim.com

siz olsanız ne yaparsınız, maaşlı özel sektör çalışanıyım her ay 5bin tl gibi bir para atmayı düşünüyordum ama hevesim kaçtı böyle olunca. bu parayı borsadan çekip dolara euroya mı yatırayım, tavsiyelere ihtiyacım var teşekürler.

 
Hocam borsa sonsuza kadar yükselmez sonsuza kadar düşmez, geçen ay insanlar "mala giremiyoruz durmadan yükseliyor" diyordu, şimdi de "yav çok düşüyor ne yapacağız" diyor, bu böyle bi döngü. Yani yapacak bir şey yok bu düşüşü bir noktada fırsat görüp elindeki değerini kaybetmiş hisselere, eğer nakitin varsa, tekrar yatırım yapıp maliyetini düşürebilirsin ya da beklersin.


  • Bir ben var benden şurada  (21.10.23 17:43:36) 
Market fiyatlamak ile ugrasacaksiniz girmeyin hiç.

Ben misal ayda bir kere bakiyorum ne olmuş diye çünkü kısa dönemli bir yatırım yapmiyorum. 7-8 sene sonrasına bakıyorum en az.

Tavsiye; uzun dönemli yatırı yapın. Kısa dönemli olacaksa kaybetmeniz daha olası. Buna ek olarak daha stresli. Gerek yok trader degilseniz.
  • logisticsmanager  (21.10.23 18:11:57) 
Bu herkese göre değişir. Ben olsaydım satmazdım.


  • dissendium  (21.10.23 18:25:43) 
Uzun vadeli borsa yatırımını şurada Türkcell özelinde çok güzel anlatmış. Kısacası çok mantıklı bir şey değil.

Kısa vade olayı, trade konusu da büyük paralıların işi. Takip edenler görüyordur. BOFA bir süredir borsanın tozunu atıyor.
Küçük yatırımcıysan ya köpek balıklarının yanında dolaşıp artanlarla beslenen balıklar gibi olacaksın ya da yem olup gideceksin.

Senin kazandığın para ya yeni gelenin ya da kaybedenin parası. Küçük yatırımcı olup kazanabilmek için, konuya çok hakim olup seans boyu derinlikleri takip edebilmen gerek. Hem bilgi ve hem de çok vakit gerektirir.

Onun dışında kazandım diyen ya yalan söylüyordur ya da şans eseri bir çıkış anı girip karını alıp çıkmıştır. Ki buna insan psikolojisi pek elvermediği için algoritmalar, robotlar geliştirilmiş.

Kısaca, uzak durun derim.

www.youtube.com
  • Mirket  (21.10.23 18:40:17) 
kar ve zarar vadeye göredir, uzun vadeciyseniz tutun, borsa yükselişe geçtiğinde kara mutlaka geçersiniz.

Yok sabrım yok, para lazım diyorsanız, borsa haberlere bağlı, kötü haberler gelirse dahada dip, yok aksi olursa tekrar yükselişe geçer.
  • Rao  (21.10.23 19:44:32) 
Bu yatırdığınız paraya ne kadar süre sonra ihtiyacınız olacağı önemli.

Örneğin bu parayı borsaya sokarken düşünceniz bir telefon almışsınız da o parayı harcamışsınınız gibi miydi? Yoksa "Üç beş ay sonra bu para bana lazım, borsaya koyayım da biraz kar da olsun" gibi miydi?

Gördüğünüz gibi o parayla telefon olmasa da gerçekten bir şey satın aldınız aslında. Elinizde hisse senetleriniz var. Bu şirketin batacağını düşünmüyorsanız neden aldığınız fiyattan daha aşağısına satmaya razı olacağınıza dair bir tespitiniz var mı? Örneğin "Bu para bana lazım, daha da düşerse zor durumda kalacağım" diyorsanız satmak için haklı bir gerekçe bu.

Ancak bu para size lazım değilse, neden satacaksınız? Bence siz cevaplayın bunu.
  • akhenaten  (21.10.23 20:18:33) 
Borsa uzun vadelidir 1 hafta, 1 ay, 1 gün veya bir kaç ay olarak düşünmemek lazım. Uzun vadede hisse senetleri binlerce katına çıkar. Ben olsam her ay fiyatına bakmadan almaya devam ederim.


  • doharkoman  (22.10.23 02:02:44) 
fiyat aldatir

arkadaslara katiliyorum, kucuk yatirimciysaniz, ortaya yuksek meblada para koyamiyorsaniz, sermaye olarak zaman koymaniz gerekiyor

buda beklemek demek
  • foster  (22.10.23 12:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.