[]

İstifa ettim ve pişman oldum, siz olsanız ne yapardınız?

Şu an çalıştığım iş rahat bir işti maaşı asgari ücretti. Aylar önce başvurduğum bir yer beni aradı görüştük falan maaşı çok daha iyiydi kabul ettim, diğer işten istifa ettim. Pazartesi yeni işe başlıcam.

Benden önceki çalışanları bulup soru sorayım dedim sanki o işe başvuruyormuş gibi. Bir tanesi cevap yazdı, iş tanımında olmayan şeyleri yaptırıyorlar ayrıca 2-3 günde sonuç bekliyorlar ve şu şu kişi sizi rakip olarak görebilir diye. Bütün isteğim gitti. Son 8 ayda 3 farklı kişi çalışmış o pozisyonda ben 4.olucam. Deli gibi pişmanım şu anda. Keşke ayrılmasaydım kendi işimden. Geri dönme ihtimalim yok maalesef. Siz olsanız ne yapardınız bu durumda.


 
asgariden "çok daha iyiydi" diye bir aşamaya geçmişsin. tr'de artık çalışmanın %80 amacı para, kariyer falan değil. parana bak geç.

tr'de milletin "onunla problem olur, bununla rekabet olur" hikayeleri bitmez. aldırmayıp işine bakıp geçeceksin. 50 senedir bu iş çözülemedi gitti şu ülkede ya. kim ne diyorsa desin. aşırı yük, iş de veriyorlarsa, birader bu, bu sürede yetişmez, 2 gün değil, 4 gün sonra elinizde olur de geç. ağırlığını koymazsan ilk günden pısırık olursan binerler tepene. işini iyi yapacan ama fazlalıklara da ses çıkaracan kimse bişey diyemez
  • avatar is back  (21.10.23 17:10:02) 
Asgari ücretten daha fazla veriyorlarsa, kayda değer bir miktarsa geçmen mantıklı. Neticede istifa ettiğin isyerinde de düzen bozulur, huzur kaçar bir süre sonra. İş ortamlarinda uzun sure huzurlu çalışmak zor. Aynı zamanda kötü bir ortam da zamanla düzelir.

Ben olsam aldığım miktarın %20si oranında bir artış olacaksa maaşta o işe geçiş yapardım.
  • dedeminhirkasi  (21.10.23 17:54:34) 
baskalarinin dediklerine kulak asma, isine bak..


  • cooperr  (21.10.23 18:16:03) 
İnsanların sızlanmaları bitmez ki. Boş oturan adam bile şöyle zor böyle ağır diye anlatıyor, ben buna çok şahit oldum. Dolayısı ile insanların ne söylediğinin bir çok önemi yok. Ona ağır gelen iş, senin hızınla kısa sürede de bitebilir. Bu yorumlar subjektif doğal olarak. Bence arkana bakmak yerine önüne bak. Hoşuna gitmezse başka bir iş bakarsın, asgari ücretmiş zaten önceki işin bir kaybın yok gibi.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (21.10.23 19:11:49) 
geri dönme ihtimaliniz yoksa, ya yeni işte çalışacak yada başka bir iş bakacaksınız.

Ama yerinizde olsam, bir denerim, dedikodular bitmez.
  • Rao  (21.10.23 19:49:46) 
çok takılmadan yeni işe odaklan. maaşını artırmışsın ne güzel, parana bak geç. oldu da işler kötü gitse ne kaybedeceksin ki. asgari ücretle çalışıyormuşsun, beğenmezsen en kötü ihtimalle aynı ücrete çalışacağın başka bir iş bulursun.


  • hrskrs  (21.10.23 21:50:17) 
iş hayatında öyle herkesin lafını dinlersen maymuna dönersin.

bunu işini yaparken göreceğin bir yere yaz as arada gözünün önünde bulunsun, iyi gelir.

hadi iyi mesailer.
  • AlsterWasser  (21.10.23 23:21:30 ~ 23:21:48) 
Alster+1

Benim staj yaptığım iş de aynı böyleydi, gelen kaçıyormuş o birime. Ben o birimde çalışmaya devsm ederken kaç kişi girip çıktı sayısını unuttum. Ama ben orda 3 yıl 3 ay çalıştm, sonra şehir değiştirdiğim için ayrıldım işten, yoksa daha çalışırdım yani.

Bence o kişiden kişiye değişen bir şey. Bana aşırı zor gelen bir pozisyon başka birine gayet kolay geliyor olabilir. Belki de o kaçanlar fazla minnoş tiplerdir, ya da senin kadar tecrübeli pratik vs değillerdir, denemeden bilemezsin, maaşı iyiymiş ben olsam kesinlikle pişman olmazdım. Sonuçta birkaç hafta içinde alışırsn, milletin geçinemediği insanları bir bakmışsın parmağında oynatıyorsun.
  • turuncu tonlarda  (22.10.23 01:03:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.