[]

Rahim kanseri ameliyatı

Bir önceki duyurumda anneme rahim kanseri teşhisi konulduğunu yazmıştım. Bu sabah çok başarılı bir ameliyat geçirdi. Doktoru iç organlarda metastaz görmediklerini söyledi. Ama son sözü bir ay sonra çıkacak olan patoloji sonucu söyleyecek.
Fakat ben hiç iyi değilim. Moral olarak annem benden çok daha iyi, ben de onun yanında kuyruğu dik tutuyorum ama şu beynim susmuyor. Annemin ilk biyopsi sonucu seröz adı verilen bir tür olarak çıktı, asistan hekim bizi epey korkuttu ve ben de internette makalelerde çok kötü şeyler okudum dengemi iyice bozdum. Bu bir ay nasıl geçecek, ya annemi kaybedersem, ya patoloji sonucu da çok kötü çıkarsa ben nasıl dayanacağım?



 
Ama teknoloji çok çok ilerledi, birçok ilaç var, mutlaka tedavisi vardır, tedavisi olmayan çok az hastalık var artık, kalbinizi ferah tutun, ameliyat aşaması geçmiş inşallah devamında da her şey güzel olur tedavisi iyi gider. Benim halam da meme kanseri şu an :( Allah şifa versin tüm hastalarımıza.


  • turuncu tonlarda  (20.10.23 23:07:44) 
annem ve teyzem bundan 6 yıl önce rahim kanseri teşhisi aldı, biyopsi sonrası rahimlerini almaya karar verdiler. çok şükür şu an ikisi de çok iyi durumda. başlarda 6 ayda bir kontrole gidiyorlardı bu sene yılda 1 kez ilaçlı tomografi ile tarama yapılıyor. inşallah anneniz de benzer şekilde sağlığına kavuşur ve asla metastaz gerçekleşmez. uzun yıllar mutlu sağlıklı yaşarsınız.


  • gudumlu anne terligi  (20.10.23 23:15:02) 
doktor eger şüphesi olsaydı bu sekilde konuşmazdı. metastaz şüphesi olsaydı size bir şey söylemezdi. icinizi rahat tutun, bölgesel kanserdir ve ameliyat ile temizlenmiştir. bundan sonra belki önleyici kemo ya da sadece rutin kontrollerle izlerler. çok gecmis olsun, umarım patoloji sonucu da iyi gelir


  • oscar  (20.10.23 23:17:39) 
Benim babam da ani çıkan belirtiler sonrası bu hafta lösemi teşhisi aldı. Bir haftadır hastanede, steril odada kaliyor, yoğun bir kemoterapi süreci başladı. Uzunca bir süre de hastanede olacak.

Biliyorum insan ilk duydugunda allak bullak oluyor; ne yapacağını şaşırıyor ve çok üzülüyor. süreç de kişiden kişiye değişiyor ama kolay da geçmiyor. Bu durumda onlara moral vermek ve kendimizi bırakmamak da bize düşüyor. Kanserde moral ve motivasyon çok önemli (bunu aynı zamanda bir klinik psikolog olarak söylüyorum). Kanser hastaları için hayat zordur ama yakınları için daha zordur. O yüzden rutinlerinizden mümkün olduğunca uzaklasmamak, internette detay detay araştırmalar yapmamak çok önemli. Kafanızı mümkün olduğunca dağıtmaya çalışın. Ve anneninizi moral olarak yüksek tutmaya çalışın. Siz iyi olacaksınız ki ona da iyi geleceksiniz. Çok bunaldiginizda kendinize vakit ayırmayı da unutmayın.

Ayrıca daha anneniniz durumu da belli değilmiş, şimdi artık akıllı ilaçlar vs derken kanser eskisi kadar korkutucu değil.

Çok geçmiş olsun.
  • fraise  (20.10.23 23:26:01) 
Yakın zamanda annem bypass ameliyatı oldu. Gerçekten uzaktan davulun sesi hoş geliyormuş insana. İnsan sevdiğini hastane köşelerinde görmeye dayanamıyor. Ben annemi yoğun bakımda öyle bir halde gördüm ki ölene kadar unutmam o görüntüyü. Üzüntüden dışarı çıktığımda kusmuştum. Üzüntü, stres, kaygı çok normal. Bu saat oldu ben hale uyuyamıyorum. Çok şükür annemin durumu iyi ama işte o süreçler insanı gerçekten yıpratıyor. Demem o ki zor bir süreç ama hayat işte bu yüzünü de gösteriyor. Keşke her şey annemizi o güler yüzü ile hatırlayacağımiz şekilde kalsa.


  • dedeminhirkasi  (21.10.23 02:20:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.