[]

Ielts hk basit bi soru

Bi yere başvuracam 7.0 ielts istiyor ama general or academic demişler. Daha önce academic girmiştim general daha kolay diye general’a gireceğim de booking yapınca general training çıkıyor. İkisi aynı şey değil mi? Attaya gelmeyelim. Bir de general vs academic speaking farkı ne acaba? Sorular az çok benzer ama puanlandırma da mı fark var?




 
generalda bir başkente seyahatle ilgili soru sorarken academicte uzay yolculuklarıyla ilgili son gelişmeleri soruyorlardı diye hatırlıyorum örnek vermek gerekşirse. konular farklı


  • biseysorucam  (20.10.23 21:44:51) 
academic daha teknik, grafik yorumlama, veri uzerinden analiz vb seyler yapmaniz istenebiliyor speaking ve writing'te. general daha basit, biseylerin kullanma klavuzu, yol tarifi, spor salonunun kurallari gibi seyler uzerine odaklaniyor sorular daha fazla. puanlandirmada cok fark olmasa gerek, ikisi de akiliciga bakiyor ama academic olanda dusuncelerinizi akademik bir dille ifade etmek daha cok puan kazandiriyor olabilir (anket sonuclarini yorumlarken "x% of survey responders showed and increased tendency in anger management" -vs- "some people were more upset according to surveys" demek gibi dusunun)


  • taurina  (20.10.23 23:52:12) 
Dostum ikisinin sadece writing'in bir kismi, bir de reading farkli. Yani sinavin yuzde 70'i ayni. En fazla yarim puan oynar.


  • baldur2  (21.10.23 05:04:20) 
Aslında ilk sorum, general ile “general training” aynı mı idi eksik yazmışım :) idp’de vs general training yazıyor booking yaparken de general dediğimiz bu heralde dimi


  • avatar is back  (21.10.23 12:56:24) 
evet kanka.


  • baldur2  (21.10.23 15:08:11) 
General daha kolay. Uzun zaman once girdim akademik olanina. Adini hatirlayamadigim bir kral'in oturdugu sandalyenin yapildigi agacin tahtasindaki seluloz orani ile tahtanin sertligi arasindaki korelasyon ile ilgili bir sorular vardi. Bizim zamanimizda boyleydi sorular.


  • thetruenorthstrongandfree  (21.10.23 16:52:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.