[]

sıfırdan javascript öğrenmek

benim bilader için kaynak arıyorum. amaç hobi, belki ileride belli bir noktaya gelirse game maker studio tarzı bir platformda oyun yaparız yada baktı çok sevdi başarılı oldu orta vadede kendini geliştirirse backend, frontend el atar ama bunlar şu anlık çok da önemli değil, önemli olan sıfır bilgiye sahip biri için türkçe -burası çokomelli- evet türkçe jscript video eğitimi bulmak. sıfır derken gerçekten sıfır bilgiye sahip yazılım konusunda.

net, açık, çok karmaşıklaştırmadan değişken nedir, veri tipleri, değişken atama, döngüler gibi yazılımın temel konularını ve mantığını aktarabilecek bildiğiniz eğitimler varsa lütfen paylaşın. önceden hazırlanmış slaytlar yerine uygulama odaklı bir eğitim tercih ediyoruz. btk akademi de ikitane teel seviye jscrip eğitimi var ama ikisi de başlangıç kısımlarını şişirdikçe şişirmişler, bol fasarya gibi geldi bana. bu arada bildiğiniz udey kursları da olur.

anahtat kelimeler türkçe, net, anlaşilir :)))

 
youtube baktim karsima tayfun erbilen'in 30 days of javascript reposunu ele aldigi seri cikti. baslangic icin bence iyi bir kaynak.

www.youtube.com
  • duyulmasi gerektigi kadar  (20.10.23 21:39:05) 
bu arkadaşı bayapı önceden görmüştüm burada bir github reposu üzerinden anlatıyor dersleri, sıfır bilgi sahibi biri için bu tarz bir anlatım yönteminin biraz kafa karıştırıcı olacağını düşünüyorum.


  • issiz karga  (20.10.23 22:21:26) 
frontendmasters.com

ücretsiz bootcamp de var içerisinde
  • abi bi dizi buldum on numara  (21.10.23 01:44:18) 
@abi bi dizi buldum on numara pek değerli dostum teşekkür ederim ama anahtar kelimelerden biri türkçe :))


  • issiz karga  (21.10.23 04:17:24) 
patika.dev in js eğitimine bir bakın, ücretsiz.


  • carisch  (21.10.23 11:43:39) 
Youtube'da istemediginiz kadar kaynak var ve ücretsiz bunun dışında udemy var bir yerden başlasın tek kaynakla yetinmesin mümkün mertebe yabancı kaynaklar olsun.


  • doharkoman  (21.10.23 15:35:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.