[]

Fitness ile ilgili bazı sorular

Merhaba,

1- Kreatin kullanmadan ağırlık artırmak mümkün değil mi?
2- İstediğim seviyeye bir türlü ulaşamıyorum. Hep bir noktada plato oluyor. Bu durumlarda ağırlık artırmaktan ve hareketleri devamlı değiştirmekten başka ne yapıyorsunuz?
3- Squat ve Deadlift zararlı mı?
4- Leg Press yaptığım zamanlarda belim ağrıyor koltukta belimi dolduracak şekilde oturmama rağmen. Nerde yanlış yapıyorum?
5- Bazen koşu bandında yüksek incline ile hafif tempo yürürken elime dumbell alıp (8kg) omuz hareketleri yapıyorum. Overhead, lateral raise, front raise gibi. Çok fena terletmesi hoşuma gidiyor ama saçma veya zararlı mı?
6- Karın kaslarım belli bir seviye üstüne assssla çıkmıyor. “Mutfak” tavsiyesi dışında hareket olarak var mı söyleyebileceğiniz şeyler?

Teşekkürler efendim.

 
1- mümkün. Kreatine yuzdelik etkisi abartiliyor. Ama ise yariyor mu? Yarıyor.
2- max ağırlık yüzde 10-15 düşürüp tekrar oraya geliyorum ama bu sefer daha güçlü geliyorum. Buna ek olarak harekette ne sebepten takili kaliyorsam (misal deadlift gripse grip için) ona özel supplementary hareketler yapıyorum.
3- doğru yapıldığı sürece değil. Neden zararlı olsun? Ha 500 kg deadliftin sağlıklı olması zor tabi.
4- tahminen doğru yapmıyorsunuz.
5-sacma, riskli, hiçbir mantığı yok.
6-karin kaslari da kastir. Gereksiz calistirirsaniz overworkout olur gelismez. Haftada max iki yapin fazla da yapmayin. Gorselligi yag orani ile alakali.

11 yıldır falan 5/3/1 yapıyorum.
  • logisticsmanager  (20.10.23 18:57:17) 
Leg press için mike israetel;
youtube.com

Ama amacınız 300 kg leg press ise tabi dediğini yapmayın.
  • logisticsmanager  (20.10.23 18:59:20) 
Bunların çoğunu ben de yaşamıştım, burada sorup başta keleci saçlı forvet ve diğer arkadaşlardan güzel cevaplar gelmişti onları uyguladığımda çok iyi etkileri oldu, ben de bildiğinim kadarıyla sana aktarayım.

1: Kreatini herkes ağırlık artırmaya yarıypr zannediyor ama bence ağırlıktan çok tükenişe yakınken o çıkmayan son birkaç tekrarı çıkarmak işine yarıyır, yine bence ondaha değerli. Ağırlık artırımı pratik yaptıkça güçlendikçe oluyor.

2: Ben deload yapıyorum.

3: Bunların formunu öğenmeden ve kaldırabileceğinden daha ağır girdiğinde zararlı. Bence bench press daha sakat bi hareket

4: Form check.

5: Başta saçma sonra tehlikeli faydasız ve komik, dizlerine gereksiz yük bindiriyorsun ayrıca dengeni şaşıp omzunu yırtsan spor hayatın biter.

6: Bana rope crunch ve hanging leg raises önermişlerdi çok fatdasını gördüm.
  • Bir ben var benden şurada  (20.10.23 19:04:02) 
Buradan creatine nasıl çalıştığını okuyarak öğrenebilirsiniz.
examine.com

Kısacası sizi güçlendiren şey creatine değil. Ama creatine yaptığı şeyler sonucunda guclenebilirsiniz. Kısacası etki ettiği şey güç değil ama etki ettiği şeyler guclenmeye de etki ediyor.
  • logisticsmanager  (20.10.23 19:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.