[]

Migren tedavisi

Tedavisi olmadığını biliyorum öncelikle, yaklaşık 15 yıldır var migrenim.
Ama azıttı iyice uyku düzeni beslenmeye dikkat etme vs para etmiyor. Ağrımadığı günler de artık lan bugün tutar mı acaba bugün ağrımadı yarın ağrıyacak o zaman diye bekliyorum. Beta blockerlar bi nebze iyi geliyor sadece. Bir de bir dönem trankobuskas ve magnezyum kullandım ama bünye alışınca onlar da etkisini kaybetti.

Siz nasıl baş ediyorsunuz? Alternatif tedavi olarak ne yapıyorsunuz?

 
migren teşhisi alıp yıllarca boşa ilaç içmişim.
meğer diş sıkma problemim varmış...şansa diş hekimi farketti. çevremde migreni olan herkesi ikaz ederim...
belki de diş sıkıyorsunuzdur, o tarafa da bakmanızı öneririm. Bunun da 0 baş ağrısıyla çözümü ehil elden masseter botoksu + gece plağı.
geçmiş olsun.
  • cccbehzatccc  (19.10.23 23:42:43) 
Sessiz ve karanlık odada soğuk kompres.
Becerebilirsem kusmak rahatlatırdı.
15 yıl çektikten sonra, şehir ve stresli işi değiştirince sessiz sedasız terketti gitti bünyeyi.

Gelmeden önce hafif hafif belirti verir ya, belli belirsiz, geliyorum der. Onu farkedip iki ağrı kesici alırsam hafif atlatırdım atağı. Geldikten sonra ağrıkesici küpüne girsen fayda etmez.
  • Mirket  (19.10.23 23:48:19) 
proloterapi fayda ediyor diye duymuştum. Bi araştırın isterseniz


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (20.10.23 04:56:33) 
benim migren sorunum yok ancak cok sevdigim 2 arkadasim cok uzun yillar mucadele etti ve eliminasyon diyeti ile cozum buldular, daha biriyle yeni konustum, sanirim ayda 1 gune inmis, butuncul yaklasim uygulayan bir doktor ile calistilar, her ikisi de temiz ve iyi beslenen insanlardi ancak doktor ile birlikte bir eliminasyon diyeti yaptilar, ben iyi besleniyorum yazmissiniz ama gozardi etmeyin yine de.


  • songforsomeone  (20.10.23 13:45:25) 
laroxyl ve magnezyum direkt kesmişti, beta blocker sadece azalttı. ikisini de yan etkilerden bıraktım. iki hafta önce yeni nörolog depakin verdi.

relpax doğru zamanda alındığında etki ediyor, ağrı başlamadan kasılmaları hissedince aldığımda en azından normal baş ağrısı seviyesine çekiyor.

bunlara ek olarak ben ve tanıdığım bütün migren sahibi insanlarda duruş bozukluğu var, fizyoterapiye gidiyorum bunun için, gittiğim zamanlarda azalıyor. pilatese giden de var çok işe yarıyor dediler.

benim fizyoterapist dişçiye de görün diş sıkma problemi yüzünden olabiliyor dedi. yani dişçi +1

bir de son olarak herkes akupunktura ve botoxa git diyor ama hangi kritere göre seçeceğimi bilmediğim için denemedim denüz.
  • william morris  (20.10.23 15:14:07 ~ 15:18:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.