[]

Daha iyi maaş için iş değiştirilir mi?

sb




 
Ben değiştirdim.

6 ay olacak. Memnunum diyebilirim.

Ama o para artınca standartlar da artıyor ve birikim düşünülen gibi olmuyor. Yada ben çok savuruyorum.
  • baldan kaymak  (19.10.23 23:12:20) 
tek motivasyonum daha iyi maaş zaten..


  • jelly bear  (19.10.23 23:13:39) 
başka hangi amaçla değiştirilir ki? elbette mobbing vs gibi mutsuz olunan durumlar için de değiştirilir ama belli ki bunlar yok. bunlar yoksa tek önemli şey maaştır. babamızın şirketinde çalışmıyoruz nasılsa.


  • ilgeru  (19.10.23 23:46:28) 
cok garip bir soru. iki is de ayni (zira hic detay yok, ayni oldugunu varsaymak durumundayiz), az maaslidan cok maaslisina gecilir mi diye mi soruluyor, tam anlamadim. Neyse cevap evet.


  • hot potato  (19.10.23 23:49:22 ~ 23:49:42) 
Tek "daha iyi" maaşsa hayır.


  • nic cage  (20.10.23 00:17:26) 
Cevabı ak/kara olmayan bir soru.
Benim çalıştığım yerde yakın arkadaş çok daha fazlasini teklif edilmisken şirketin yukselttigi maaşı kabul etti çünkü önü açık, ortam çok güzel vs.

Bende de oldu, farklı işti müdürlük değildi ama daha yüksek maaşti çünkü çok seyahatli falandi. Kalmayi tercih ettim çünkü 1 sene sonra kendi müdürümün yerine geçme ihtimalim vardı ki geçiyorum vs.

Yani bakılması gereken şeyler var.
Ama şunu bilirim; bir sirkette ya yeni şeyler ogreneceksiniz ya da fazla maaş. Ikisi de yoksa değiştirmek gerekli. Ama her fazla maaş veren yere geçmek her zaman doğru hamle denemez. Fazla maaş için geçip pişman olan da çok gördüm.
  • logisticsmanager  (20.10.23 00:28:48) 
daha iyiden kasit ne kadar iyi, ona bakar.
%5 fazlasi icin degmez..

  • cooperr  (20.10.23 00:29:40) 
Eger her sey tamamen esitse en az %30 fazla olmasini oneriyorlar is degistirmeni tetiklemek icin.

Tabi bu %30 dan sonra zam doneminde alacagin zamlari hesaba katip yakin gelecekte de bu farkin %30 kaacagindan emin olmalisin.
  • zimbirik  (20.10.23 08:57:30) 
Bence sırf daha yüksek maaş için iş değiştirilmez. Benim için değiştirmek için bir çok etken var.
İş tanımı, iş yükü, sorumluluk durumu, yan haklar, şirket yapısı, pozisyonun durumu(yükselme, önü açık mı), işin eve olan uzaklığı. Liste uzar gider.
Hatta bunlardan en önemlisi eve uzaklığı, yolda geçen süre. %30 fazla için 2 saatten fazla yol çekemem.
Veya iyi bir teklif gelirse yakın bir konuma taşınılabilir.
  • my fault  (20.10.23 10:31:30) 
ben değiştirmiyorum 3 kat alabilecekken, 15 yıllık tazminat işyerimdeki otoritem, çalışma arkadaşlarım, ailevi durumum vs hep etken.


  • basond  (20.10.23 10:54:40) 
Isin maasi fazla olur ama gittigin yol 3 saat olursa yada cesitli haklarin azalir rahatligin bozulursa olmaz


  • Zetnikov  (20.10.23 18:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.