[]

Opel Corsa kullanıcılarına sorular

Merhaba arkadaşlar, araba gurularına yeni sorumla karşınızdayım.

Opel Corsa ve özellikle otomatik kullanan arkadaşlar arabalarından memnun mu, geçmiş tecrübeleri nasıl?

2023 corsa düşünüyoruz, kronik bir sıkıntısı var mı? Tavan boyası ile ilgili bir şeyler duydum. Dezavantajları nelerdir? Tecrübelerinizi merak ediyorum. Özellikle 2015 ve üstü modelleri kullanan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

 
Asssiri memnunum. Hatta 2. Corsa’m bu. Gecen sene sifir aldim tekrar, yilini yenilemek icin.

Yokuslarda, uzun yolda, virajlarda falan cok guclu. Bayagi canavar gibi giriyor her yere ki nickime bakmayin ben cok narin kullanmam.
Biraz cevik, biraz hizli, biraz atik kullanirim, beklentimi cok cok karsiliyor. 8 vites olmasi cok iyi, motoru bogmuyor.

Ic aksami, ic tasarimi da disi kadar iyi. Gercek bir opel asigiyim ben. Bir sonraki arabam sirf suv oldugu icin mokka olacak buyuk ihtimalle, yoksa corsa’dan aynen devam ederdim.

Ilk arabami sifir olarak 2017’de, ikinciyi de yine sifir olarak gecen sene aldim,’ikisi de corsa, ikisi de beni hic uzmedi. Tavan boyasi derken kronik bi sorun duymadim ben. Ki ekspertize de girdi eski arabam.
Tam bir f/p canavari bence corsa.
  • mor oje  (19.10.23 20:13:04) 
corsa e ile corsa f arasında dağlar kadar fark var.
corsa e fiat / general motors ortaklığı.
corsa f ise peugeot 208'in yandan yemişi.
tavan boyası haricinde radyo problemleri var, 1.2 turbo motorlar kurumlanmaya açık (sandık motora kadar gider), 8 ileri şanzıman arabanın en iyi yanı, elektronik arıza yapmaya müsait (konnektör pinleri, topraklamaları vesaire aşırı dandik), araba sağa veya sola çekiyor (teknik bülteni var ama çözülmeyenler de var)(citroen'in küçük platform arabalarının hepsi böyle - opel crossland ve citroen c3 aircross dahil)
corsa e çok daha iyi arabaydı.
corsa f almak yerine kesinlikle stellantis grubu dışında başka bir marka bakardım. hyundai, kia, toyota başlıca olmak üzere.
not: otomotiv sektöründeyim
  • rain when i die  (19.10.23 20:46:27) 
annemde 2005 corsa var, otomatik vites. senin duyduğun sıkıntılar büyük ihtimalle eski modellerden kaynaklı.
triptonik viteslerde aslında bir debriyaj var ama sadece sen basmıyorsun, araba otomatik kendi basıyor gibi düşün. o yüzden geçişler hissedilir oluyor. son model edc, at vb. şanzımanlarla bu eski triptoniklerin birbiriyle alakası yok nerdeyse.

eski corsaların alayında kaput, tavan güneş yanığı vardır. yenilerde şikayet duymadım ama bu eski corsalarda da muhtemelen 1-2 yılda oluşmadı. 10-15 yıllık corsalar bunlar. haliyle piyasada adı çıktı kaput tavan güneş yanığı kronik gözüyle bakılıyor

ben şahsen bütün modellerde cam tavan görünce boyayı çözemeyince komple cam yapmaya karar verdiler heralde dedim ilk gördüğümde :)
  • b1020  (19.10.23 20:52:17) 
@rain, genelde direkt olarak bu bahsettiğin sorunları çok duyuyorum. Onun yerine clio vs olabilir diye düşünüyorum muadil olarak. Fiyatları birbirine benziyor paket olarak da. Seçmek, öngörmek zor. Mekanik sorun yaşatmasın, saçma sapan şeyler yaşamayayım, gerisine çok bakmıyorum açıkçası. Alırsam zaten cam tavan alacağım, ben de senin gibi düşündüm @b1020 :)

@mor oje, duyduğuma sevindim, herhangi bir mekanik sorun oldu mu hiç? Vites geçişleri nasıldı? Hiç kullanmadım, ondan da soruyorum aslında.
  • pilchard  (19.10.23 22:12:56) 
genel olarak psa grubundan uzak durulmalı.

duyuruda yıllardır varım, rain kadar benim gibi düşüneni görmedim diyecektim ki o sektördenmiş. Bende müşteri olarak söylüyorum aynı şeyleri.
  • baldan kaymak  (19.10.23 23:11:29) 
@pilchard hicbir mekanik sorun olmadi. Dedigim gibi vites gecisleri gayet de rahat, motor zorlanmiyor. Ki baska arabalar da kullandim kisa sureli. Kendi arabamin performansindan son derece memnunum.


  • mor oje  (19.10.23 23:47:38) 
@pilchard

sana öyle sorunlar sayarım ki vay arkadaş dersin :)

8 ileri aisin şanzımanlar 10 santigrat altında sarsıntılı çalışır, şanzıman ısınana kadar mesela, soğuk havayı pek sevmez.

arabanın üretildiği fabrika opel'in senelerdir en kötü fabrikası olan zaragosa. boya atmayı da bilmezler, araba montajlamayı da, bu yüzden bu fabrikadan cam tavanlı araba almak da cesaret.

2020 civarlarında su kutusu, su sızıntısı problemleri de vardı ama çözdüler bir şekilde corsa f'de.

2020 yılında torpido gözü kapağı tam kapanmıyor diye problem vardı. teknik bülteni çıktı, kapak değişecek sadece diye. halbuki o teknik bülten çözmüyor şikayeti komple torpido gözünün değişmesi gerekiyor. hala da üretilen arabalarda bu şikayet var.

bana kalırsa opel'in crossland ve combo e'den sonraki en kötü arabasıdır corsa f.

not: daha önce 10 sene astra h kullandım. şimdi altımda 2019 vitara var. ailemde 1.5 turbo benzin insignia b ve 2008 vitara tek kapı var.

not 2: fransızlar yönetimindeki hiç bir ürünü almam. renault da almam mesela nissan da.

not 3: yurt dışında yaşıyorum. türkiye'den çok daha ucuza araba alıyorum. kendi arkadaşlarım, vatandaşlarım hak etmeyecek arabalara çok yüksek fiyatlar ödüyorlar, üzülüyorum. türkiye'de paranızı daha dayanıklı ürünlere harcamalısınız.

not 3: crossland'den itibaren hiç bir opel, bildiğiniz general motors opeli değildir. alakası bile yoktur.

------

not 4: bir anı aklıma geldi. geçen sene martta bulunduğum şehirde opel bayisinde corsa f'ye bindim. a sütunu kaplaması, tavanla birleştiği yerde kumaş olarak pütür pütür olmuştu. sıfır araba bak bu daha... sonra fiesta ve i20'ye bindim bayide yine, onlar mis gibiydi. işçilik olarak bile fark ediyor diğer arabalar.
  • rain when i die  (20.10.23 00:06:23 ~ 00:15:36) 
opel sürekli el değiştiren firma şu an fransızların elinde. şu an pejo citroen grubu aldı. citroen grubunda da tavan kaplamalarında sorun var aynı sorun opel de de var. şu an bu grupta en kalitelisi pejo sonra opel sonra citroendir. opelin alman çizgileri artık kalmadı.
almanlardayken çok sağlamdı, iç aksamı falan yıpranmazdı. şanzımanı kötüydü, ancak fransızlara geçince şanzıman topladı. yani 2015ten sonrası için genel bir şey söylenemez bu süreçte firma el değiştirdi.

  • mikahakkinen  (20.10.23 13:31:39) 
2015 ve 2020 sonrası opel birbirinden alakasız 2 makina. bende 21 model corsa ultimate var. araç sağa çekiyor. sağ ön teker patladıktan sonra arttı gibi baya. direksiyon şu an düz değil bence ondan oluyor. boyası da kalitesiz bi boya :D elektronik ve yazılım da çöp. multimedya ekranı birkaç kere kapandı. dokunuş, işçilik, malzeme olarak da vasat. arkadaşların hyundailerine falan biniyorum çok daha güzel hissettiriyor. onun haricinde kullanması çok zevkli. başkasının aracını kullanıcı gazı, freni, direksiyonu uyumsuz geliyor. corsa eğlenceli, kalitesiz bi oyuncak gibi. pişman değilim :D yine olsa yine alırım


  • glamdr1ng  (20.10.23 14:13:10 ~ 14:14:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.