[]

garanti bes getiri hesabı

selamlar, garanti bese aylık 1000tl atıyorum. toplam 3000 olduğu zaman devlet getirisi hariç 400-500 tl gibi bir getiri görüyordum. şu an toplam 5000tl yatırmışım. devlet katkısı tutarı 600tl. devlet katkısı hariç birikim de 5140,77tl. hemen hemen ayda bir fonları değiştiriyorum. fonları da hiçbir zaman aylık oranda - görmedim. tutarın düşmesini neye bağlamalıyım




 
Kendiniz tarih girerek günlük ve haftalık da bakabiliyorsunuz.

Fon değişikliği yapıldığında sizin 2 gün önce geçtiğiniz fon aylık %30 getiri sağlamış görünüyor olabilir ancak siz geçtiğinizden beri 2 gündür düşüyordur örneğin. Siz bir ay boyunca o fonda değilseniz aylık görünüm sizin için hatalı olur.

Özellikle hisse senedi fonları varsa aylıkta pozitif ancak kısa vadede negatif olabilir.
  • akhenaten  (19.10.23 12:46:22) 
devlet katkısı kümüle tutardan değil aylık yatırılan üzerinden hesaplanıp hesabınıza yatırılıyor, fonlar negatife düşebiliyor dolayısı ile beste kayıpta mevcut devlet katkınız ayrı fonda değerleniyorsa kontrol edin hangi fonda.


  • eja  (19.10.23 13:52:27) 
Esasında yatırım uzun vadelidir sık sık değişikliklerden kaçınmanız lazım. Bu durumu sık değişiklikler yapmanıza bağlıyorum. Yatırım sabır gerektirir ayrıca yatırım konusunda eğitim almanızı tavsiye ederim.


  • doharkoman  (19.10.23 15:17:49) 
her ay değiştirmeyin+1
yılda 1 bilemedin 2 kez değiştiriyorum.

www.tefas.gov.tr adresinden emeklilik fonlarına da bakıp kıyaslama yapabilirsiniz.

kendi yatırımımı beşe böldüm sadece %20'si garanti fonunda gerisi başka kurum fonlarda.

garanti BES'te tek derdim; devlet katkısı kısmını yönetmeyi beceremiyorum.
tercihim yatırımım+devlet katkısı şeklinde olmasına rağmen, dağılımda devlet katkısı hep "standart" görünüyor. ilk önce ayrı ayrı yönetmeyi de denedim ama ne yaptıysam değiştiremedim, o yüzden devlet katkısının getirisi hep düşük kaldı. kendi yatırımımda fon değişikliği oluyor, devlet katkısı "standart katkı efy" midir, nedir, hep o.
  • late viper  (19.10.23 21:04:46 ~ 21:08:41) 
@late viper

"Yatırım + Devlet katkısı" değil de "Birikim + Katkı Payı" için istiyor olsanız gerek. Oradaki katkı payı devlet katkısı değil, sizin aylık ödediğiniz katkı payı. Birikimse ödediğiniz katkı payının değerlenmesiyle oluşan birikiminiz.

Devlet Katkısı için yasal olarak fon seçeneği sınırlı, sadece faizli ya da faizsiz seçenekleri var.
  • akhenaten  (20.10.23 07:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.