[]

kentsel dönüşüm uzmanları

Sevgili duyuru dostlarımız,

Istanbul Anadolu yakasında, eski bir binada bir mülkümüz bulunmakta(kendimiz oturmuyoruz). Deprem riskli bina olması sebebiyle, yıkım kararı çıktı, bina boşaltılıp, mühürlendi, yakında da yıkılacak.

Binadaki, aklı evvler bir kısım uyanık vatandaş 3/2 çoğunluk sağlayarak, kimseye bir şey tebliğ etmeden, sormadan bir müteahhit ile anlaşıp, kendi faydalarına olacak şekilde, metrekarelerin ne şekilde dağıtıldığı belli olmayan bir projeye onay vermişler. Alt katlardaki komşularımıza da milyonlarca lira borç çıkıyor. Tarafımıza, Resmi/Yazılı/Mesaj vb. hiç bir şekilde bilgilendirme yapılmadı.

Bizim bu uygulamaya itiraz hakkımız var mıdır sizce? 3/2 çoğunluğa rağmen, yürütmeyi durdurabilir miyiz? Öyle ise avukat öneriniz var ise çok mutlu oluruz.

Sevgiler.

 
Bu kadar basit değil bu iş, yani resmi bir anlaşma, sözleşme yoktur ortada.

Çoğunluk onayıyla riskli yapı şerh çıkartıp yıkım kararı alabilirler, ama diğer hak sahipleri olmadan notere gidip müteahhit ile kat karşılığı sözleşme yapamazlar.

Bu konularla ilgilenen bir avukattan yardım alın, siz sözleşmeyi imzalamadan incelesin yanlışları düzeltmeyi talep etsin.
  • John Bloor  (19.10.23 12:19:26) 
Yukarıda yazmış olduğunuz senaryonun gerçekleşmesi imkansız gibi belki sözde olabilir ancak resmiyette tebligatsız, kaidesiz iş yapmak pek mümkün değil bu bence sizin şahsi yorumunuz. Sözleşme var mı? Noter huzurunda anlaşma yapıldı mı? Doğrusu hukuki danışmanlık almanız lazım.


  • doharkoman  (19.10.23 13:23:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.