[]

Güreşe başlamak için 40 yaş çok mu?

Uzun yıllar düzensiz olmakla birlikte fitness yaptım ama artık bana anlamsız geliyor.

Çocukluk dönemlerinde bir sülale geleneği olarak aile bir araya gelince kuzenlerle çok güreştirildik :)

Ergenlik dönemlerimde de ince yapılı olmama rağmen deviremediğim pek az kişi oluyordu.

Yani çocukluktan bir yatkınlık var.

Kiloma göre de genel kuvvetim yüksek. Bunu birçok farklı kişiden duymuştum, özellikle bel, bilek vb epey kuvvetli 82 kg 183 cm birine göre.

Şimdi yaş alınca da eski merak yeniden canlandı ama 40 yaş çok mu, idmanları çok ağır gelir mi bilemedim.

Eğitim almak için vaktim de müsait ama pek güreş kursuna da rastlamadım Kadıköy taraflarında.

Var mıdır beni yönlendirebilecek birileri.

 
Değil de fizik ideal değil gibi. 183 lük güreşçi 130 kg oluyor.


  • roe  (18.10.23 18:43:16) 
Güreş kolay bir spor değil. Profesyonel anlamda akrabalarla güreşirdik seviyesinden çok ileride bir spor. Gençlik de ayrı bir konu. Gençken enerji yüksek.

Belediyeleri araştırman gerekiyor. Sporcu eğitim merkezi adında eğitim verilen yerler var. 3 yıl karate yaptım. 40 yaş antrenör yaşıdır. Bu kişiler müsabakalara katılmaz. Veteran sınıfındadır.

Bunun dışında bir yerinizi sakatlama riskiniz var. Daha kötüsü fıtık riski var.

Daha hafif sporlara yönelin. Yüzme gibi.
  • dissendium  (18.10.23 19:07:16) 
Böyle bir duyuruyu ben açacaktım ama iç sesim "saçmala olm cevap belli" dediği için açmamıştım. Ben de tanıdık güreş hocası da var, aynı spor salonuna gidiyoruz, ama adama konuyu açamadım bile. Gel bakalım mindere deyip belimi 45 derece bükerse öyle kalmaktan korkuyorum. Çaktırmadan adamı izliyorum, bi şeyler kapmaya çalışıyorum. Ağırlık çalışmıyor daha çok yerde çapraz mekik, plankta dağ tırmanma falan tarzı şeyler yapıyor.


  • gece abisi  (19.10.23 12:29:26) 
Yaştan ziyade sağlık durumunuz önemli. Güreş gibi yoğun efor sarf ettiren sporlara başlamadan önce bir hekime müracaat edip hekim tavsiyesine göre başlamanızı tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla İBB'ye bağlı güreş kursları var.


  • doharkoman  (19.10.23 15:24:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.