[]

Ortalıkta olmayan kiracı sorusu

Yaklaşık 6 ay önce evi kiraya verdik,peşinattan sonra kira ödemedi.
Kendisi evde yok,eve gidince başkası var ama kapıyı acmiyorlar, evi eşyalı vermiştik. Eve ikametini aldirmamis noterden 2 defa ihtar çektik,polis biz bisey yapamayız diyor,adam sabıkalıymis bulaşma demiş sadece.

Tamam bulasmayimda ben bunu nerden bulup çıkarıcam? Tekrar ihtar çekmem gerekiyormus ilki ulaşmadı demişler. Dava açmadan cikaramiyormuyum?
Bilgisi olan varsa bana izlemem gereken yol nedir?

 
anladigim kadariyla evi sizden kiralayan bi baskasina kiraya vermis. belki direkt sizin evde yasayan kisiye ihtar cektirebilirsiniz.
kendiniz ugrasmayin ama gercekten, avukat tutun.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (18.10.23 12:11:57) 
Evde kim olduğunu bilmiyoruz ki,kapının arkasından o kişi burda yok bende kapıyı açamam dedi.kiralama değil ama Bi yakını olabilir diye düşündük.


  • brnbrs  (18.10.23 12:13:25) 
Avukat +1

Benim arkadaşım avukat, geçen hikaye anlattı. Yurtdışında yaşayan birinin evine adam girip kilidi değiştiriyor. Sonra bunu başkasına yıllık kirayi peşin alip kiraliyor. Sonra dava falan açılıyor. Kiraci cikariliyor. Sonra bu sırada adam tekrar gelip aynı şeyi tekrar yapiyor (kilidi kiriyor, yeni kilit takiyor gene).

Kısacası adalet sistemi o kadar yavaş ki böyle adamlara yetişilemiyor.
Bunu ve sizinki gibi şeyleri düzgün avukat olmadan anca siz de belali biriyseniz halledebilirsiniz.
  • logisticsmanager  (18.10.23 12:31:40) 
Yok yaa bela kim biz kim :) o yüzden ihtar çekip karakola gidip duruyoruz.


  • brnbrs  (18.10.23 12:42:12 ~ 12:43:45) 
O halde cok gecmis olsun. Biraz ugrastiracak tipler anladigim. Söyle bir sey var bir forumda: www.hukuki.net
sterndust isimli kullanicinin verdigi yanit tatmin edici ama dedigim gibi, avukat sart bence.
olay baya ilginc gözüküyor, ama düsününce de kesin yasanmistir diyor insan. zaten aratinca baskalari da benzer yollardan gecmis. maalesef.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (18.10.23 12:48:26 ~ 12:56:33) 
bu durum haneye tecavüz olmuyor mu
evinizi kiralamamış biri izinsiz evinize girmiş oturuyor
mahkeme olmaksızın polisin tutuklama yapması gerekmez mi
  • bir soru sorcam  (18.10.23 14:13:26) 
@bir soru sorcam

Evi kiralayandan izin almadan nasıl girip tutuklasınlar, kiracı "bunlar benim misafirim", "ben bunlarla yaşıyorum" gibi şeyler diyerek şikayet ederse ne yapacaksın. Kiracının şikayeti olmadan haneye tecavüz diyemeyiz.

Ha, ev sahibi benden izinsiz kiracıdan başkası kalamaz, başkasına kiralayamaz vs. gibi bir şikayeti varsa zaten bu başka bir davanın konusu, haneye tecavüz olmaz.
  • iustitia omnibus  (18.10.23 14:55:27) 
Polislik bir durum yok iki defa haklı ihtar çektiğinize göre tahliye davası açmanız lazım.


  • doharkoman  (18.10.23 15:25:30) 
@bir soru sorcam
Hayir haneye tecavüz olmuyor,çünkü onu da yaşadık:) bizim kiraladagimiz başkasına kiraya vermişti bunu fark edince tahliye etmiştik,sorun çıkmamıştı

Ama bu yakınım derse yapacak bisey yok.
Polis te adlı vaka olmadığı takdirde gidemem demisti.

@doharkoman
Evet dava mecbur acicaz ama o da aylarca sürdüğü için üstelik adam ortada yok o yüzden başka çaresi var mı diye sormak istedim.
  • brnbrs  (18.10.23 15:41:59) 
Avukat aracılığıyla ya da tanıdık polis, memur vs aracılığıyla adamın mernis adresine ulaşın. Hem mernis adresine hem de kiraya verdğiniz konuta ihtar çekin. Bildiğim kadarıyla adrestekiler ihtarı almazlarsa da muhtara gidiyor ve tebliğ edilmiş sayılıyor. Avukat tutmakta fayda var ve maalesef uzun bir süreç sizi bekliyor.


  • fikox  (18.10.23 15:54:15) 
evet ortada bir kira kontratı var ama ikamet yok ve alt kiralanan yapan şahısta o kontratın aslı var mı
ya da esas kiracınız olaya ne kadar müdahil olabilir

biraz bu açılardan yazmıştım haneye tecavüzü
  • bir soru sorcam  (18.10.23 20:32:11) 
@bir soru sorcam
Kiracida kontratin aslı var. Bizim düşüncemiz bir yakını kalıyor arada buda gelip gidiyor, çünkü ilk kiraya verdiğimizde asıl kisi kalıyordu çünkü komşulardan bize çok şikayet gelmisti,sürekli kavga olduğunu arada polis çağırmak zorunda kaldıklarını söylediler.
Sonra bu kalanlar çıktı ortaya,komşular artık kavga olmadığını söyledi.
  • brnbrs  (19.10.23 06:16:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.