[]

Birikim olarak sadece dolar almak

Seçim dönemine kadar böyle bir karar aldım maaştan kalan paramla dolar alıyorum. Sizce mantıklı mı?

Malum kur korumalı mevduat olayı bitti belli miktarda param şu an TL vadeli mevzuatta. Ama gidişat öyle görünüyor ki dolar yine uçacak o gün geldiğinde en azından kenarda biraz dolarim olsun istiyorum.

Gerçekten sizce bu dakikadan sonra doların düşmesi imkansız mı? Ya da böyle bir yatırım doğru olur mu?

Tl mevduat çok iy faiz veriyor ama yine de korkuyorum. Bir kısım orada zaten

 
prensip olarak hiçbir kağıt paradan uzun vadeli yatırım olmaz. doların da yıllıkta %5-6 enflasyonu var. yani dolar eriyor ama TL daha hızlı eriyor aradaki farkı da basit hesapla kazanç gibi görüyoruz ama değil.

neyse ayda 200-300usd gibi ufak birikim ise olabilir tabi daha büyükse biraz zaman ayırıp
fonlar veya uzun vadede daha karlı olabilecek araçlara yatırmak daha mantıklı.
  • orpheus  (18.10.23 11:15:55) 
dövize yatırım yapmak paranızın değer kaybetmesini engeller. alım gücünüz aynı kalır.

paranız tl olarak kalırsa enflasyona bağlı olarak alım gücünüz düşer
  • yemrem  (18.10.23 11:27:01) 
Dovize yatirim yapmak paranizin deger kaybini engellemez.Dolar euro dahil her kagit paranin kendi enflasyonu vardir ve vadesiz hesapta oylesine tutarsaniz saglam zarar edersiniz uzun vadede.EN kotu ihtimal eurobond falan alin


  • turkuaz  (18.10.23 12:04:04) 
Bence mantıklı değil. Altın alırdım. Borsa yatırımı yapardım.


  • dissendium  (18.10.23 13:23:52) 
TL olsa %150 kaybedecekken, Dolar olunca %5 civarında kayıp yaşarsınız. Bazen de Türkiye'ye has durumlardan dolayı kazanabilirsiniz de.

* Bence sepet yapın (dolar - euro - altın)

* Borsa Türkiye'de riskli iş. Kaybedince üzülmeyeceğiniz parayla borsaya yatırım yapın. Elinizde varsa bir kaç ay içinde satın, çıkın.

* Nisan 2024'e kadar ne alırsanız kar. Sonrası dövizde ralli olur, hepsi birden artmaya başlar. Borsa ne olur bilmiyorum.

NOT: Tahmin edersiniz ki burası Türkiye. Her an, her şey olabilir. Yatırım tavsiyesi değildir!


.
  • kartallar yuksek ucar  (18.10.23 13:55:22) 
Mantıklı değil. Döviz bir yatırım aracı değildir. Altın veya BIST düşünülebilir.


  • doharkoman  (18.10.23 15:27:17) 
neyin enflasyonu yok ki?
altının karşısına ondan çok değerlenen bi meta koyarsan onu da enflasyona karşı yenilmiş* sayarsın, ki altın son 10 senede yerinde saydı
hissede de böyle
oral-b diş macununda da böyle.
her sene, her gün, o vadenin en çok değerlenen şeyini satın almadıktan sonra bunun sonu yok.
  • lambırcek  (18.10.23 19:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.