[]

Kasko aracı mı bağlar sürücüyü mü?

Nasıl yani diyecekler için açıklayayım :)

Babamda 2015 model bir araç var, 2017'de satın aldı. İlk bir iki sene kasko yaptırdı sonra yaptırmamaya başladı. Kasko fiyatı yaptırmadıkça daha da arttığı için yaptırmıyor kaskoyu.

Benim asıl merak ettiğim şimdi bu aracı bugün satsak bir sonraki sahibi kasko yaptıracağı zaman araç riskli olarak gözükür mü sigorta şirketleri tarafından?

Yoksa babam bir sonraki aracını aldığı zaman ona mı yüksek çıkar kasko?

 
Sigorta prim fiyatları, risk analizleri vs araca değil kişiye göredir. Babanız her sene sigorta yaptırmaya devam etseydi, şu an %50 hasarsızlık indirim hakkı olurdu.

Bu aracı satıp başka araç alsa da, hasarsızlık indirimi devam eder ve kaskoyu %50 indirim ile alırdı.

Yani aynmı aracı sen üzerine alsan atıyorum 10 bin tl kasko primi çıkıyorsa, baban üzerine aldığında 5 bin tl prim çıkardı.

Edit: Babanız bir sonraki arabayı aldığında sanki hayatında ilk defa araba alıyormuş gibi, indirimsiz fiyatla kasko yaptırabilir. Daha önce sık sık kaza yapan ve sigortadan hasar alan biriyse;

indirimi ve normal fiyat bir kenara, normalden de yüksek prim çıkar. Hatta bazı şirketler sigorta bile yapmayabilir.
  • John Bloor  (18.10.23 10:40:13 ~ 10:42:43) 
sürücü


  • nuisance  (18.10.23 11:00:02) 
Sürücüyü bağlar.


  • mikahakkinen  (18.10.23 13:08:41) 
yaptıranı bağlar


  • basond  (19.10.23 10:14:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.