[]

klozetten tesisattan anlayanlar bi bakabilir mi?

ustalarım taharet musluğundan az su geldiği için flex hortumu çıkarttım. daha önce de çıkarıp temizlemiştim ama şimdi baya çürümüş ayrıldı birbirinden. yeni flex takmam gerekiyor gibi. klozet taşının silikonunu söküp öne çekip mi hallediyoruz yoksa başka bi yöntemi var mı? boşuna işi zora sokmuş olmayayım. eğer sadece flexi sökeceksem nereden söküyorum?

fotolar aşağıda

imgur.com

 
Sadece taharette sorun varsa klozet ile ilgisi yok, yani klozeti sökmenize, ileri geri oynatmanıza gerek yok. Sadece hortumu değiştirmeniz yeterli. Hoş sifon kısmında problem olsa onda da klozeti çekmenize gerek yok aslında. Klozeti oynatmak için giderinde sorun olması lazım. Onda da ileri geri değil de yukarı kaldırmanız lazım, yerdeki pis su gideri alttan klozete giriyor çünkü.


  • orient blue  (17.10.23 22:41:30) 
hocam taharetin flex hortumuna rezervi sökerek mi ulaşıyoruz?


  • glamdr1ng  (17.10.23 22:45:56) 
flex bağlantısı rezervuarın alt tarafında elinizle uzanırsınız. taharet çubuğu kireçten tıkanmış olabilir, ince bir tel veya şişle ön tarafından temizlemeyi deneyebilirsiniz.


  • obscure  (18.10.23 11:04:20) 
@orient blue fotolara dikkat etmemiş sanırım, çünkü taşın bağlantıları gizli, taş duvara sıfır bir model.

Taharet için de olsa, sifon için de olsa her işlemde taşı yerinden sökmeniz şart.

Sağda solda birer tane beyaz plastik vida kapağı var, onları söküp vidaları çıkarın. Taşınız büyük ihtimal ile arkadan çıkışlıdır, taşı hafifce öne çekerek yerinden ayırın.

Aman taşı kastırıp kırmayın, kibar ve nazik olun, hafif önce hafif yukarı vs yavaşca çekin.

Söktükten sonra da hortumları değiştirirsiniz zaten, hortumları sıkarken de kibar olun.
  • John Bloor  (18.10.23 11:05:54) 
www.youtube.com

bu videoda benzer bir klozetin sistemini görebilirsiniz. evet klozeti komple çekmeniz gerekecek. bence bir tesisatçı çağırın.
  • kent sakini  (18.10.23 11:08:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.