[]

psu temizleme

psu'yu söküp içini temizlemek istiyorum. çarpılma ihtimaline karşı ne yapabilirim? bilgisayarı kapatsam bile lambaları yanan ışıklı farem var, kapasitörleri boşaltmama yardımcı olur mu?

edit: fişi basılıyken düğmesini 1 dakika basılı tuttuktan sonra açtım. çarpılmadım.


 
PSU giren 220 volt ana kabloyu çekin, sonra pc kasasında açma tuşuna basın. PSU tetiklenmeye çalışacak ama açılmayacak tabi ki, böylece içinde kondansatörlerde kalan enerjiler boşalacaktır. Kaldı ki çok büyük ve tehlikeli kondansatör yok içinde.

Ayrıca temizlik için sökmeye de gerek yok bence, bir taraftan elektrik süpürgesi ile çekip bir taraftan hava vurabilirsiniz. Gerçi saçmaladım şimdi, hava vuracak bir cihaz yoksa nasıl olacak o iş?
  • John Bloor  (17.10.23 12:21:54) 
9 yıldır temizlenmemişti. Bahaneyle kondansatörlerin durumunu da görürüm.


  • Bir cebinde das kapital  (17.10.23 12:27:09) 
yani kapasitörleri boşaltmak için yapabileceğini yap tabi ama sonrasında da dikkatli olmaya devam et rahat davranma ne olur ne olmaz. ben de psu açtım daha önce pek önerilmese de, direkt caplere temas etmedikçe bişey olmaz. ben fanını değiştirmiştim 2 tane psunun. bir kere de temizlik için açmıştım. 3-4 kat plastik eldiven giymiştim bi seferinde mesela ^^


  • konetsu  (17.10.23 17:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.