[]

Yapismama özelligini kaybetmeyen tava yok mu?

Evde bi kac degisik tür tava vardi hepsi yapismama ozelligini kaybetti. Ne yaparsam yapayim yapismayacak tava marka modeli oneriniz var mi




 
Kaliteli granitleri denediniz mi?


  • turuncu tonlarda  (17.10.23 09:30:54) 
Tefal ingenio 6x serisinden herkes çok memnun (daha makul fiyatlısı 3x, sayı azaldıkça kaplama dayanıklılığı da azalıyor). Ama ne aldığınızdan bağımsız olarak "ne yaparsam yapayım" yok, azıcık özenli davranıp iyi bakmak gerekiyor tava-tencerelere.


  • kobuzchu kiz  (17.10.23 10:10:08) 
@turuncu tonlarda
@kobuzchu kiz

Tesekkur ederim arastiricam hepsini
  • Zetnikov  (17.10.23 10:48:53) 
Bende tefal ingenio 6x in seti var. Haftada 3 kullandığım büyük tavası mefta oldu 1 sene içinde.
Asla metal bir ürün değmedi. Zaten çizik hiç yok.
Asla 55 derecenin üzerinde yıkanmadı. Çünkü ben tavalar uzun ömürlü olsun diye hep bardak programında çalıştırırım. 55 derece - 45 dklık program.
Çok kimyasal almamak için deterjanın böyle ultra güçlü olanını değil normal güçlü olanını kullanırım falan.

Ama 1 senede gitti. Benim o yüzden teflon olan bir şeye hiç güvenim kalmadı. Bundan sonra granit deneyeceğim.
  • zimbirik  (17.10.23 14:03:42) 
Taç granit tavayı kullanıyorum bir senedir, sorun yaşamadım.


  • black holes in the sky  (17.10.23 14:12:46) 
"granit tava" diye bir şey yok.

"granit"; düz tavaya farklı boyalar püşkürtülmesi ile elde edilen desene verilen isim.

teflon bir kaplamadır; kaplama kalitesi ve kullanımınıza bağlı olarak er ya da geç mutlaka yıpranır.

endüstriyel tavalarda özelliği kaybolan tavalar üreticiye gönderilir, üretici eski kaplamayı söker, tekrar teflon kaplar.

küçük ölçekli kaplama yapan yerler de var ama değer mi bakmak gerek. misal tost makinemizin teflon plakalarını kaplatmak istedim; kaplama için verdikleri fiyat, sıfır plaka ile aynı fiyattı.
  • late viper  (17.10.23 21:21:50 ~ 21:26:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.