[]

uçak yolculuğu hk. bir soru

ilk kez uçak ile seyahat edeceğim, pegasus ile yurtdışı. online check-in yaptım. check-in yapmam gerekiyor mu? havalimanında sırası ile hangi aşamalardan geçmem gerekecek?




 
Biniş kartınızı online olarak oluşturduysanız onu telefonunuza kaydedin.Havaalanındaki kiosklardan fiziksel biniş kartınızı oluşturabilirsiniz. Bagajınız var ise onu teslim edeceksiniz. Sonrasında yurt dışı çıkış pulunu alıp kontrol noktasına ulaşacaksınız. Orada polis-pasaport kontrolünden sonra içeri girip uçuşunuzun olduğu kapıyı bulup önünde bekleyeceksiniz. Sabiha'da dış hatlar çok kalabalıktı en son ben gittiğimde o yüzden erken gitmenizde fayda var.

İyi yolculuklar :)
  • gergedan  (16.10.23 23:52:16) 
Biniş kartınızı bastırmanıza gerek yok. Harç pulunu internet bankacılığından ödediğinizde kontrol anında sistemden görüyorlar.


  • ruhen hastayim ben  (17.10.23 00:29:06) 
online check-in yapıp elektronik biniş kartını aldıysanız bir daha bilet bastırmakla vs uğraşmanıza gerek yok. yani zorunlu değil. direkt telefonundan gösterip girebilirsiniz dış hatlardan içeri. biniş kartı dediğimiz şey uçaktaki koltuk numaranızın sefer kodunun vs yazıldığı bir şey. uygulamadan aldıysanız zaten direkt gözükür. hem dış hatlar girişinde hem de uçağa girişte e biletini göstermen yeterli olur. harç pulunu mobil bankacılık uygulamalarından ödeyebilirsin ben direkt dış hatlar kuyruğundayken ödüyorum genelde ve anında görülüyor sistemde zaten. en kötü ödeme dekontunu gösterirsin.

önemli husus: ilk kez uçağa binecekseniz kesinlikle erkenden gidin derim. yıllar önce ben de ilk kez uçağa yurt dışına giderken binmiştim ve yalnızdım. valiz teslim kuyruğunda kaybettiğim zamandan ötürü kafa kafaya yetişebilmiştim yıllardır hala unutmam o günü ve paniği. kesinlikle erken gitmekte büyük fayda var. valiziniz kabin boysa ve içerisinde kabinde olmasına engel bir malzeme yoksa(kesici alet sıvı vs.) valizinizi kabin içerisine almanızı öneririm. hem binişte hem inişte zamandan tasarruf edersiniz. zaten valiziniz büyük boysa mecbur bagaj teslim edeceksiniz. ve şayet böyleyse erken gitmek çok önemli bazen epey sıra olabiliyor.

en önemli husus: aman pasaportunuzu unutmayın!
  • ezkaza  (17.10.23 01:08:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.