[]

PC'yi server7a çevirmek

Ofiste kullandğım bir bilgisayarım var.

Bu bilgisayarı gün içinde ofiste kullanabilmek, akşamları da açık bırakıp gerektiğinde uzaktan bağlanabilmek istiyorum.

Server'dan kastım 7/24 açık kalacak olması. Hosting-mosting gibi bir düşünce değil.

İntel core i5 10400 işlemci, 8 gb ram, 500 gb hd olan normal kasa bir bilgisayar. Win 10 pro yüklü. Bunu gerektiğinde bağlanmak üzere 7/24 açık tutmak istesem cihaza eklemem gereken başka ne donanım olur?

Veya tavsiye edeceğiniz başka bir yol var mıdır?

 
Bu konularda ne kadar bilgin var bilmiyorum.

Aşağıdaki linkteki yazılım ile birden fazla sanal makine olusturabilirsin. Ve sanal makinelerin yedeklerini kolaylıkla alıp sorunsuzca kullanırsın. Eletrik kesilmediği sürece çalışır

www.proxmox.com
  • kaiserr76  (16.10.23 22:24:51) 
wake on lan'ı konfigüre etmek ve uzak masaüstü özelliğini etkinleştirmek dışında bir şey gelmedi aklıma.


  • dr doofenshmirtz  (16.10.23 22:26:59) 
windowsu uzun süre açık bırakmanın pek bi zararını görmedim ben. hep açık benim pc. ama hadi sorun oldu yavaşladı diyelim uzaktan erişimdeyken de yeniden başlatabilirsin zaten.

built-in uzak masaüstü özelliği için statik ip veya bi şekilde tunnel bağlantısı filan lazım. o kadar düşük seviye bir sistemle zaten pek bişey yapmayacaksan en basit şekilde chrome remote desktop özelliğini kullanabilirsin. ben iş yerindeki pcye bağlanmak için onu kullanıyorum mesela. remotedesktop.google.com

özel bişey de gerekmiyor. en fazla bi ups filan alabilirsin kısa kesintilerde sistem kapanıp kapalı kalmaz. wake on lan eğer sistem destekliyorsa evet güzel olabilir kesinti sonrası uzaktan açabilmen için ama yine statik ip filan lazım ki router'a erişebilesin.
  • konetsu  (17.10.23 06:24:57) 
bilgisayarın sürekli açık kalmasını istiyorsan bios ayarlarında elektrik kesintisinden sonra ne yapılsın gibi bir ayar vardır onu bilgisayarı tekrar açacak şekilde ayarlayabilirsin. bağlantı için de uzak masaüstü kullanacaksanız @konetsu'nun dediği gibi statik ip ve VPN kullanmanız gerekli. OpenVPN kullanabilirsiniz. zaten vpn kullanmadan uzak masaüstü açarsanız kısa sürede bilgisayara sızılır ve içindekiler fidye yazılımı ile şifrelenir. bunu yaşarsanız dosyaları kaybedersiniz.

önemli dosyalarınız var ise firewall kullanmanızı öneririm.

yada bunların hiçbirisine girmeyip uzak bağlantı yazılımlarından birisini satın alarak kullanabilirsiniz.
  • bravoteam  (17.10.23 09:23:17) 
@konetsu UPS tavsiyesi için teşekkür ederim.

@bravoteam konetsu'nun ve sizin tavsiye ettiğiniz gibi chrome remote desktop kullanıyorum. Bunda da sızma durumu söz konusu olur mu?
  • yargin  (17.10.23 09:45:57) 
google hesabın hacklenmediği sürece google kaynaklı bir güvenlik açığı yoksa sorun olmaması lazım. 2fa filan aktif olsun.


  • konetsu  (17.10.23 09:50:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.