[]

bu pc kaça gider?

gpu: evga gtx 980ti classified
cpu: amd fx 8350
psu: 750w seasonic full modular 80+ bronze
mobo: msi 970 gaming
ram: 24gb 1866mhz ddr3
ssd: 120gb
hdd: 1tb
kasa: zalman z12 plus
soğutucu: hyper 212x
+4 adet kasa fanı.

psuda zamanında ucuza kaçmadığım için ikinci elde satmak zor olacak gibi. bakıyorum şuan sıfır seasonic 750w güç kaynakları 5k civarından başlıyor. hadi onlar 80+ gold buna 4k de, eskiyen de bi parça değil. şimdi satsam ileride ikinci bi kasa toplayacak olsam edeceğim masraf 4-5k sadece psu için haliyle gidip everest rampage psulu sistemler gibi ucuza bırakamam benzer performansa sahip diğer sistemlerden bi 2-2.5k fazla istemem lazım. sıfır ederi 4k desek 3k'dan sayalım.

boş kasalara bakıyorum kullanılabilir kasalar 1k'dan başlıyor. yine eskiyen bi parça değil.

hyper212 veya benzeri soğutucular yine 1-1.5k

fanlara 500tl diyelim

ekran kartı aslında daha fazla eder ama 3k civarına 980ti bulunuyor. bu classified edition en iyilerindendi.

hdd+ssd toplam 1k diyelim.

ramlere 1-1.5k

cpu+mobo 2k desek

12500tl donanımlar fiyatları minimumdan alırsak...

windows 10 pro lisansı var anakarta işli. windows 7'den yükseltilerek alındı korsan değil.

yanında gtav hediye edeceğim bir de...


yanında monitör klavye mouse filan da verip 15k'dan ilan açsam mı mesela?

aldığım fiyatlara bakınca kaça satarsam satayım çok ucuza gitmiş gibi olacak ama teknolojik ürünlerin kaçınılmaz gerçeği işte :/ sadece ekran kartına yaklaşık $850 vermiştim mesela. şimdi tüm sistemi ekran kartına verdiğim paranın yarısına satmayı düşünüyorum neredeyse... şimdi de mesela 7900xtx aldım 35k filan sadece ekran kartı. tek parçayı aldığım fiyata komple sistem satamıyorum :D

 
eskiyi düşünmeyeceksin. Bu pc'yi genç biri alsa oyun bile pek oynayamaz sanki.

Ben gtx1080, 32gb ram, i7 8700k işlemcili (+Noctua fan) pc'mi 9000'e verdim bu yıl. İlanı 12-13'e açmıştım.

980ti'lar geçmişte 850 dolara mı satıldı hatırlamıyorum ama mesela ben amazon abd'den 1080'i 450 dolara getirtmiştim. Tüm pc'ye 1300 dolar civarı bişey vermiştim sanırım. Çeyreğine mi gitti tam hatırlamıyorum 9000 lira işte.
www.eksiduyuru.com

edit: biliyorum kıyamıyorsun, ama yeni pc alacak birinin gözünden bak. Benim pc seninkinden iyiydi hala kurgu da yapıyordum oyun da oynuyordum ama artık elden çıkarmak istiyordum. Yüksek fiyattan koyunca 3-4 ay öyle bekledi sonra düzgün bi teklife sattım gitti. Mesela millet şimdi rtx3060'lı bi pc buluyor işlemcisi ram'i düşük bile olsa 20 bine onu buluyorsa bilmemkaç düşüğüne eski pc almak istemiyor.

edit2: benimkine 9000tl dedim ama seçim öncesi sattım ben. Dolar ile oradan bi endekslemek lazım. Fakat Ocak'ta ilan açıp Mayıs'ta satabildim onu da söyliyim :D
  • nhk ni youkosu  (16.10.23 13:40:57 ~ 13:51:30) 
@nhk $650 liste fiyatıydı. classified edition $700'dü bunlar amerika fiyatları tabi. amazondan aldım kargo ve gümrük masrafı derken $850'yi buldu. ama türkiyede fiyatlar daha da yüksekti. sc gibi alt tier modeller bile daha pahalıydı türkiyede benim bunu amazondan getirttiğim fiyata kıyasla.

980ti ile oynanamayacak oyunlar az ya. tripple a oyunların çoğunu yine bi 60fpsle oynatır ayarları kısarsan. esports için ise fazlasıyla yeterli. en popüler oyunlar bunlar zaten, valorant lol vs. ikisinde de 300-400fpsleri görüyorum. 3060 demişsin evet daha iyi. ama işin içine ray tracing girmeyince öyle 2'ye 3'e filan katlamıyor 980ti'ı bu da. döneminin kralıydı. gtx titan'dan yüksek oyun performansı vardı. yani 9-10k'ya satacağıma kenarda yedek dursun derim. ana sistemimde bir problem olursa yeni parça gelene kadar işimi görür.

fsr yaygınlaştıkça ömrüne ömür de katabilir hala. amd tüm kartlarda kullanılabilir şekilde çıkardığından 980ti da yararlanabiliyor upscaling işinden. çöp olmasına daha çooooook var.

6500xt'li sistemler var mesela 18-20k bandında. 980ti daha güçlü. hala sıfır olarak alabileceğin güncel kartlarla yarışacak güçte. rtx3050'den de çok geri kalmıyor ray tracing'i saymazsan. ama ray tracingi saymanın anlamı yok zaten 3050 ile de oynanabilir seviyede fps alamıyorsun zaten açınca :D

1080'li sistemi o fiyata satmak senin kararın tabi ama dediğim gibi ölü fiyata vereceğime yedek tutmak daha mantıklı kalır. satılsın gitsin diye fiyat kıramam eğer çok ucuza gidecekse.
  • konetsu  (16.10.23 14:08:31 ~ 14:18:59) 
anladım o zaman ilan koyup beklemek mantıklı. Ben minimum 1 yıl yurtdışındayım o sebeple elden çıkardım macbook pro aldım, diğer türlü hala iş görürdü ona katılıyorum. Fakat bizim gibi düzgün pc toplayıp 5-6 yıl kullanan kişiler için ikinci el satış kötü gerçekten. Ya birkaç yılda bir parçaları satıp güncellemek lazım ya da koleksiyoner gibi elde tutmak lazım sanki.


  • nhk ni youkosu  (16.10.23 14:41:55) 
Her parçanın ikinci el değeri aynı oranda düşmüyor. Mesela kasalar çok hızlı düşüyor, ikonik bir model değilse ikinci elde çok bir değeri yok.

Bu nedenle, aynı ya da eş değer parçaların ikinci el değerlerini göz önünde bulundurarak fiyat belirleyin. Parçalara tek tek bakarsanız, siz toplu satacağınızdan dolayı bir miktar daha indirim yapmanız gerekebilir.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (16.10.23 15:19:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.