[]

Türkiye - Apple Pay Kullanma

hiç tecrübem olmayan bir konu olduğu için ön bilgi edinemk adına soruyorum;

şimdi yurtdışında bir şey satın alırken "kredi kartıyla satın al" butonuna alternatif olarak "pay with apple" butonu oluyor.

bu butona tıkladığında (safariden bağlandığın bir website bu arada. app değil), kişinin faceid'sini alıp ödemeyi tamamlatıyor direkt. hiçbir kart bilgisi vs. girmekle uğraşılmıyor.

bunu bir türkiye'deki şirket, yurtdışı müşterileri için kullanabiliyor mu? mümkün mü?
mümkünse, bunu implemente ederken nasıl bunu test edebiliyoruz? netiecde türkiyede aktif bir özellik değil.

 
Konunun uzmani degilim ama BDDK'dan bir arkadasim Apple/Google Pay'in sadece Turk bankalari ile kullanilamadigni soylemisti. Yani bir Turk bankasindan aldiginiz kredi/banka kartinizi Apple/Google Pay'e ekleyemiyorsunuz cunku banka izin vermiyor.

Ancak Apple/Google Pay'in aktif oldugu bir ulkedeki bankadan alinan karti ekleyip Turkiye'deki POS makinelerinde alisveriste kullanabiliyorsunuz. Yani burada kilit nokta odeme alan sirketin hangi ulkede oldugu vb degil, odeme yapacak kisinin bankasinin bulundugu ulke.

Sorunuza gelirsek, odeme yapacak kisiler yabanci bankalarla calistigi varsayilirsa, Turkiye'deki sirketin bu ozelligi kullanmasi mumkun. Test icinse ya yabanci bir banka kartiniz olacak, onu Apple Pay'e ekleyip test edeceksiniz ya da su sekilde alengirli yollar varmis ama hic denemedim (kopyala yapistir yapip :// sonrasi boslugu silin)

https:// muakyurt.medium.com/i̇sviçrede-online-banka-hesabı-açmak-ve-türkiye-de-apple-pay-ile-kullanmak-d7826e68b9ee
  • sertac akin  (16.10.23 11:20:28 ~ 11:21:14) 
Yurtdışında yaşıyorum, buradaki bankadan aldığımız kredi kartları apple pay - cüzdan kısmına eklenebiliyor. Türkiye'ye gelince ödeme yapabiliyoruz. Aslında inanılmaz rahatlık, burada araba ruhsatı, kimlik kartı vs herşey iphone cüzdan'a eklenebiliyor. Dışarıya sadece telefonla çıkıyorum uzun süredir. Cüzdan taşıma derdi sona erdi.

Türkiye'de @sertac akin'in da belirttiği gibi BDDK onayı olmadığından çalışmıyor.
  • Northern Mariner  (16.10.23 13:43:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.