[]

Annemle Babamı dolandırmışlar

Cumartesi günü annemle babam masa almaya gitmişler Konya Mobilyacılar sitesine. (İkisi de +65)

Adamın biri gereksiz aşırı lüks bir masa takımı satmış. Sandalyeler için 30 bin TL kredi kartından çekim yapıp, 10 Euroluk senet imzalatıp vermiş masayı. Masa gereksiz şekilde büyük. Muhtemelen masa için fatura kesmemiş. Babama 10 bin Euronun 60 bin tl olduğunu söylemiş. Babam da ha evet demiş doğru. KAfası gidiyor artık babamın. Aşırı dalgın.

Masayı iade etmek için aradığımda bunlar avangart ürün iade edemezsiniz dedi. Yıpranır onların boyası çok pahalı falan diye bir sürü edebiyat yaptı. Fatura yok, muhtemelen iade hakkımız da yok. Babam emekli maaşıyla yaşayan bir insan. Annem masa alalım misafirlerim gelecek diye tutturmuş. Şu an mahvolmuş durumdalar. Ortada imzalanmış bir senet var. Masa için fatura var mı yok mu emin değilim. Benim bu işi halletmem lazım. Nasıl yaparız?

 
Avukat tutun, burdan yada netten elde ettiginiz bilgilerle birşey elde edemezsiniz.

Durum anladığım kadarıyla karşılıklı uzlaşı ile ticaret olmuş. Bunun adı dolandırıcılık degil, güveni kötüye kullamma olur.

Tabi ürünün faturası muhasebesi hatta pos cihazından çekilen rakamın kdv si bile incelenmesi gerekir.

Elbette iade olmaz ürün nette alınmadıysa,

Açıkçası mobilyanın kıymeti vs tam bilinmiyor.

Avukatınız bir kaç yönden bu mobilyacıları sıkıştırabilir bankaya charback başvurusu da dahil. Avukatınız gerekli belgeleri inceledikten sonra yasal surece karar verecektir.
  • Fritz-X  (15.10.23 22:34:34) 
Masa Takımına 60 bin TL denilmiş. 30 bin sandalyelere verilmiş (Kredi kartı ile sandalyelere ödeme yapılmış orada sorun yok). geri kalan 30 bin için senet imzalamışlar 10 bin euro'luk :) Masa gerçekten de pahalı bir masa. Ama babam 30 bin TL diye düşünerek imza atmış. Adam hatta Facebook'ta şu şekilde paylaşım yapmış. Bu arada Fatura da yok.


  • algoritma uzmani  (15.10.23 22:58:30 ~ 23:57:59) 
Tecrübeli bir avukata danışın. Zaman kaybetmeden hızlı davranın.


  • roe  (15.10.23 23:14:28) 
Avukat +1
Buna ek olarak benim bildiğim Türkiye'de döviz ile çek olmuyordu, o konuda arastirilmali. O yüzden kesin avukat.

  • logisticsmanager  (15.10.23 23:34:15) 
Adamı dolandırıcı olarak niteleyip, verdiğin linkle adamı ifşa ediyorsun. 'Ticari itibar' gerekçesiyle sen dava konusu olmak istemiyorsan o linki kaldır bence.


  • Mirket  (15.10.23 23:44:21) 
10 bin eurluk senet ne la şaka mı?

Adamı öperler.

Eğer istersen sözlümte başlığını açayım, gerçi başlık açma yetkileri de değişti. Bilmem açabilir miyim ama denerim. Detayları, adresine numarasına vs kadar iletirsen eğer açabilirim.
  • bunikkullanimdabaskabitanesectim  (15.10.23 23:52:47) 
dükkna gidip kararlı bir şekilde çeki düzelttirin
mobilya sitesinin yönetimine de başvurabilirsiniz
yerleşik bir dükkan ise böyle bir olaydan dönerler
  • bir soru sorcam  (16.10.23 00:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.