[]

köye ev yaptıracağım nasıl bir yol izlemeliyim?

Merhaba,

Köyde imarlı bir arazimiz var. Buraya önce kaba inşaat daha sonra ince işçilik olacak şekilde 1-2 yıla yayılacak süreçte köy evi yapmak istiyoruz. Fakat nasıl bir yol izlemeliyiz bilmiyoruz?

Öncelikle proje mi yaptırılmalı nasıl bir yol izlemeliyiz? bu konuda deneyimli kişiler tecrübelerini aktarabilir mi?

 
her şeyden önce bağlı bulunduğunuz belediyeye gidip bilgi alacaksınız, büyüklük, tip, vb gibi ne tür bir yapıya izin verecekleri konusunda


  • Rao  (16.10.23 09:54:18) 
İmarlı ve ruhsatlı bir yapı yapacaksanız;

belediyeye gidip "resmi imar durumu" alacaksınız.

bir mimara gidip bu imar durumuna uygun avan proje isteyeceksiniz, sonra oturup şurası şöyle olsun burası böyle olsun diye ufak tefek düzeltmeler yapacaksanız.

tamam derseniz, mimarlık ofisi belediyeye gidip ruhsat başvurusu yapacak.

belediye mutlaka bir eksik bulur ve "şurasını düzletin tekrar getirin" der. belediyenin talebi de düzeltilip ruhsata tekrar başvurulur ve gerekli harçlar yatırılıp ruhsatı alırsınız.

buraya kadar olan kısım en zor kısım aslında, yazınca kolay ama bürokrasisi oldukça zordur. mimar sadece kağıt üstünde çizim yapmayacak, bir zemin etüdü ile anlaşıp zemine baktıracak.

elektrik için ayrı su ve gaz için ayrı mühendislerden proje ve imza alacak, elbetteki bir inşaat mühendisinden statik proje isteyecek.

Belediyeden Ruhsatı aldıktan sonra 5 sene içinde yapıyı bitimeniz gerekmekte, 2 sene içinde de temel üstü ruhsatı almanız gerekmekte. Yoksa tekrar harç tadilat vs uğraşırsınız.

Hayırlı olsun, bölgede daha önce ev yapmış birilerinden mutlaka fikir alın. Onların yaptıkları hataları ve pişmanlıkalrı öğrenin.
  • John Bloor  (16.10.23 12:05:15) 
www.hepsiemlak.com

ayrıca plansız alanlar imar yönetmeliğini okumanızda fayda var.
  • faberkastelli  (16.10.23 14:56:04 ~ 14:57:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.