[]

Şişkinlik vermeyen yemekler

yediğim çoğu şeyde, kısa sürede uykum geliyor ve ağırlık çöküyor.

yediklerim yanlıştır diye düşünüyorum.
şişkinlik yapmayna, uyku getirmeyen gıdalar nelerdir? neler yemek neleri çıkarmak gerekiyor listeden?

yani yine yiyeyim doyayım, gerekirse yine kaloriyi de çok almış olayım farketmez. tek beklentim yemek bana ağırlık çöktürmesin.

böyle listeler var mıdır?

 
"Eğer, tüketilen besinler yüksek oranda karbonhidrat içeriyorsa vücutta aşırı insülin salınımı gerçekleşebilir. Bu artış, uykudan sorumlu hormon olan seratonin hormonunu da tetikler. Böylece, yemekten sonra halk arasında "ağırlık çökmesi" denilen uyku hali ortaya çıkar."

gibi bir durum varmış.
peki mesela, ben ayşekadın fasulye yaptım diyelim. zeytinyağlı vs. bu da karbonhidrad kategorisine giriyor mu?

yoksa; örneğin ketojenik diyetlerde lifli gıdalardan alınan karbonhidratları, karbonhidrat olarak görmüyorduk. onları eliyorduk. bunda da böyle bir durum var mı?

sırf et balık yumurta yemek iç baydırır çünkü bi noktada.
yeşil sebze, yeşil salata ne bileyim bu kinoali falan salatalar falan gömsek, yine ağırlık yaratır mı?
  • tchuck  (15.10.23 17:21:41) 
www.acibadem.com.tr

tüm sebzeler ve tahıllar karbonhidrat içeriyor ama önemli olan bunun kana karışma hızı.
  • orpheus  (15.10.23 18:21:12 ~ 18:22:17) 
tchuck baydırır demişsin de alışınca sorun olmuyor. karbonhidrat tüketmeyi bırakınca bağımlılıktan kurtuluyorsun yoksunluk hissetmiyorsun. çoğu insanın açlık sandığı his aslında karbonhidrat yoksunluğu. yeterli kaloriyi aldığın aslında aç olmadığın halde yeniden yeme dürtüsü oluyor karbonhidrat ile beslenince.

ben 3. yılımdayım carnivore diet'de ^^ şişkinlik filan yok mesela böyle beslenirken. kırmızı et tavuk yumurta filan yiyorum sadece. yaklaşık 3 yıldır 1 yudum bitkisel besin geçmedi boğazımdan.

yapabilirsen sorunlarının en etkili çözümü olur ama dışarıda yemeyi veya hazır yemek sipariş etmeyi unutman lazım direkt.
  • konetsu  (16.10.23 08:33:12) 
Buharda pişmiş sebze deneyebilirsin. Konetsu'nun dediği diyet full kolestrol. Canan Karatay hiçbir bilimsel veriye dayanmadan savunmuştu bunu. Et = kolestrol = kalp krizi. Bu kadar net.


  • roe  (16.10.23 09:08:49) 
www.youtube.com

kolesterol=kalp krizi yanlış.
kolesterol+karbonhidrat=kalp krizi doğru.

carb tüketmediğin sürece kolesterolün bir zararı/tehlikesi vs. yok.
  • konetsu  (16.10.23 10:17:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.