[]

Dji mini 2 drone GEO Zone sorunu

Merhaba Ankarada 850 metre yükseklikte önü baya açık bir binada oturuyorum, mini 2 alıp balkondan uçurmayı planlıyorum fakat geo zone mapinde askeri bir havaalanının gri bölgesine denk geliyor.
500 mt ve 60 mt irtifa için kilit açma gerekiyor diyor.

sorum şu, ben mini 2 drone aldığımda balkondan cihazı salıp uçuramayacak mıyım?
bu kilit açma işi garanti mi yoksa açılmama ihtimali var mı?
nasıl çalışıyor bu sistem. 400 gr’a kadar drone pilotu belgem var bu arada.

 
kilit açma konusunda bilgim yok ama o işlere hiç girmeyin, pilot belgesinin hiçbir anlamı da yok bu arada. her halükarda 250 gram altı bile olsa uçuşa yasak bölge için izin almanız lazım.

shgm’nin sitesinden haritaya bakın, muhtemelen kıpkırmızı bir bölgedesiniz yani uçuş yasağı var. risk alıp uçmak sizin bileceğiniz iş ama ben olsam drone’u satardım.

kısa cevap; uçuramayacaksınız.
  • orient blue  (15.10.23 20:39:40) 
drone'u almadım zaten, öncesinde araştırıyorum. ben de sizinle benzer bir sonuca ulaştım almaktan vazgeçtim. teşekkürler.


  • carisch  (15.10.23 21:16:06) 
Türkiye'de her boyutta drone yasak malesef.

Kilit açma için önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden izin almak gerekiyor, bunun içinde mali yükümlülük sigortasından IHA profesyonel lisansına birçok belge isteniyor.

Yani işin özü Türkiye'de drone kullanılmaz, DJI Mavic cihazımı yıllar önce bu nedenden sattım Türkiye'de ikametim varken.

Bu konuyla ilgili ilginç bir olay aktarayım. NatGeo bir belgesel çekimi için Boğaz Sahnesi çektirecekti uzun süre uğraştılar ama izin alamadılar. Sonradan Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girip öyle aldırdı.

Ha uçmanın yolu var mı?Var. Kaçak olarak çatılardan veya sote yerlerden uçan çok var. Hatta Marmaris'te su sporları satıcıları izinsiz kafaya göre uçup çekim yapıyorlar.
  • Northern Mariner  (16.10.23 13:50:08 ~ 13:51:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.