[]

AliExpress gümrükte el konulan kargo ve ekstra gümrük ücreti

20 Temmuz tarihinde AliExpress’ten ben ve kuzenim ayrı ayrı 150€ ve 5 adet sınırını geçmeyecek şekilde diş hekimliği aeratör başlığı siparişi verdik. İkimizinki de aynı dükkandandı. İkisi de aynı tarihte 27 Temmuz’da geldi ve İstanbul havaalanı gümrükte el konuldu.
5 adet ve 150€ sınırını geçmedik ama gümrük ürünleri ticari sınıfa sokmuş ve alırken hem ürün bedeli, hem kargosu geç Türkiye vergisini ödediğimiz ürünlere el konuldu ve tekrar vergi ödeyip almamız isteniyor. Bireysel olarak da çekemiyormuşuz illa bir gümrük müşaviri tutacakmışız.
Bir kargonun gümrükte el konuşması öncesi bedeli 4.150₺ civarı.
İki kargo olduğu için, kuzenim ve benimki 8,500₺ civarı vergisi falan ödenmiş gümrükte el konulmadan önceki maliyeti.
Gümrük müşaviri ile görüştük ve gümrük vergileri dahil iki kargo için 13.000₺ istediler.
Ürünlerin toplamı zaten 8.500₺ . Biz de almadık tabi.
27 temmuzdan beri gümrük ardiye ücreti ne olmuştur acaba? Bu kargoları başka bi şekilde gümrükten çekmek mümkün değil mi ?
Tamam ülkede kasa boş falan ama bu kadar da vergi olmaz ki be kardeşim. Verginin vergisinin vergisini ödüyoruz. Ayrıca yasal sınırı da geçmemişken gümrük el koydu ürünlere.
Şimdi biz ne yapalım. Gümrükten ürünleri ne şekilde çekelim. Veya çekmeyelim mi? Öyle mi daha karlı. 13.000₺ ekstra vergi ödemek istemiyoruz ve ödemeyeceğiz de. Bırakalım ürünler gümrükte mi kalsın?
Bu ülke bu şekilde nasıl olacak anlamıyorum. Burda üretilen bir şey olsa burdan alıcaz ama ülkemizde olmayan ürünü bile vergisini ödeyip alamıyoruz. AliExpress ile de görüştük anlaşmazlık başlattık, ürün kargo bedeli bizden alımsın ürünleri iade alın diye, onlar da ona yanaşmadı. 8.500₺ çöp mü oldu?

 
Gümrükten cekmezseniz 8500 lira gider. Aliexpress Ile çok ugrasirsaniz belki iade olur ama o da belki. Sonuçta sizin gibi bir sürü insan var.

Hangisi daha doğru bir şey diyemem de sizin bir ürünü x liraya almaniz onun x lira olduğu anlamina gelmiyor. Gümrüğün kodlari var. Yani salliyorum satici ürünü size 10 liraya satsa gene gecmeyecekti. Tahminen aldığınız ürün gümrük tarafindan belli bir fiyata sahip ve tipe, haliyle takıldı.

Başka şekilde gümrükten çekmek mümkün değil tabiki.

Gümrük ardiye ücretini siz internetten bulabilirsiniz ardiye ücreti yazarak.
  • logisticsmanager  (14.10.23 11:49:20) 
Ama aynı ürünü birkaç gün önce başkası teslim aldı gümrüğe falan da takılmadı. Adet sayısı ve fiyat da aynıydı. Gümrükten çekmeye değse çekeceğiz ama 2 karından fazlaya gelmiş oluyor.
Orda da kalsın istemiyoruz elbette, sonuçta para bağlanmış az veya çok. Hadi parasını geçtik her gün kullanılan mecburi bi ürün.

  • dakota  (14.10.23 13:46:58) 
Hocam açık konuşayım; Türkiye'de bu gümrük işleri şans ve bir hakkınız da yok. Yani sizi dinlyecek kimse yok.

Ya gümrükten cekeceksiniz ya da cekmeyeceksiniz ve aliexpress büyük ihtimal parayi size geri vermeyecek.

Sizi anliyorum ama şans işi ve getirdiginiz ürün de yani kalem kağıt değil ki, spesifik ürün ve iki kişi beraber aynı anda sipariş vermiş, birkaç gün önce başkası vermiş falan. Gümrük gözüne takılmış olabilir ticari diye.

Yani malesef bir seçenek yok soylediklerimden başka. Burada yapılmak istenen yurtdışından ürün getirmemeniz bu kadar, arkada ciddi bir sebebi yok. Döviz harcamayin diye.
  • logisticsmanager  (14.10.23 14:01:11) 
Döviz arcamadan ürün alamıyoruz. Aynısını Türkiye’de üretsinler alalım o zaman. Bu şekilde bir ülke sağlıklı gelişim gösteremez ki.


  • dakota  (14.10.23 18:54:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.