[]

Kartın temassız özelliğini nasıl bozarım?

Kredi kartının temassız özelliğini kapatamıyorum. Böyle bir seçenek yok. Bozmanın bir yolu var mı?




 
içinde fiziksel olarak sarılı tel şeklinde anten var. bu antenin nereden nasıl dolaştığına internetden bakabilirsin. chipin bulunduğu veya ters köşeden 2-3mm kadar bir kesik atarsan kartın chip ve manyetiği çalışır ama temassız özelliği çalışmaz. veya tam antenin geçtiği noktadan 1mm gibi ince bir matkap ucuyla delik de açabilirsin.

dışarıdan hiç belli olmasın dersen kartı belli bir ısıya getirerek chipi söken yöntemler var bu şekilde söküp anten bağlantısını koparıp geri yapıştırabilirsin.

www.lumafield.com
  • orpheus  (12.10.23 19:35:40 ~ 19:38:19) 
kartla oynaşmak yerine bankanızı arayıp temassız özelliği olmayan bir kart talep edebilirsiniz. 1 hafta içinde sapasağlam şekilde gelecektir.


  • kibritsuyu  (12.10.23 19:43:05) 
Kibritsuyu +1
Ya da fark etmeden kullanılmasından endişeleniyorsanız rfid engelleyen cüzdanlardan alın.

  • kobuzchu kiz  (12.10.23 22:03:20) 
güçlü bir mıknatısı (harddisklerin içindeki mıknatıslar mesela) kartın üzerinde gezdirebilirsiniz. ama çipi ve/veya manyetiği de bozarsa sorumluluk kabul etmem.

en garanti yol bankayı arayıp temassız özelliğini iptal etmelerini istemek (teorik olarak mümkün ama banka yapmamış olabilir) ya da temassız olmayan kart talep etmek.

bu arada temassız özelliğini neden kapatmak istiyorsunuz ki? farketmeden kullanılır diye endişeleniyorsanız 750Tl üstüne şifre soruyor. 750TL altı işlemlerde nereden işlem yapıldığı belli. chargeback ile alırsınız paranızı. ki bu şekilde işlem yapılabilmesi için dibinize kadar sokulmaları gerekiyor.
  • inheritance  (13.10.23 09:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.