[]

30 gün de başarabilir miyim?

Merhaba duyuru insanları..

Okul başladığında hemen ilk ay toefl almam gerekiyor. hedefim 100.

Su an ingilizce konusabiliyorum, çalıştıgım iş gereği telefon görüşmeleri yapıyoruz ama biz gibi 2.dili olan insanlar ve konusmalar kısır bir döngüde ilerliyor tahmin edeceğiniz gibi.

eksiğimi biliyorum, kelime :)
readinglerde 9/13 çıkarıyorum kitaptan çözerken. Writing ve Speaking iyi. Tek sorun Listening ve biraz da reading.

20 agustostan sonra bi kursa gidebilirim şmdi sorular;

1) 20 agustosa kadar yalnızca haftasonları toefl çalışabilirim(yaz okulum var) Nasıl bir taktik izlemeliyim?internetim var, tv yok
2) Kurs olayına nasıl bakıyorsunuz? Düzenli çalışmak biraz zor geliyor bana, ancak kurs olunca biraz daha düzene geçiyorum sanki. Ama yine de otur çalış verme onca para mı dersiniz?
3) Galatasaray Üni, Boğazici Uni nin kursları oluyormus, siz ne önerirsiniz.

Eyvallah ahali!

 
TOEFL'ın (ETS'nin) sitesinden örnek IBT testini indir ve kendini dene önce. Yeni sınav Tamamen Reading, Listening, Writing ve Speaking üzerine kurulu. Yalnız bunların hepsi birbirine geçişli. Dolayısıyla bilgiden çok stratejiye ihtiyacın olacak. Kesinlikle sınavın şeklini ve içeriğini çok iyi çalışmış olman gerekiyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yeni TOEFL sınavı çok kolay. 100 alabilmen için her bölümden ortalama 25 alman gerekiyor. Writing ve Speaking iyiyse Listening de fazla zorlanmazsın. Ama reading bölümünde de artık listening var. Writing bölümünde de. Uzun lafın kısası bol bol egzersiz ve deneme sınavı çöz. Duru kötüye giderse kurs çözüm olabilir ya da özel ders.


  • sanity  (02.07.10 17:03:43) 
kursta kitap üzerinden ders işlenir. kitapta farklı alanlardaki makaleler okur, kelime bilginiz gelişir. ama bunu evde de yapabilirsiniz. bunun dışında speaking için taktikler, phrase ler öğretebilir hoca. ama kursun büyük kısmı reading üzerine devam eder. bunu da dediğim gibi evde halledebilirsiniz.

writing için istenilen kalıbın özelliklerini öğrenmelisiniz; intro paragrafı, thesis cümlesi, body, supporting ideas, conclusion... writing e özel kalıplar...

speakingde ise akıcılık önemli. ama zaten işinizden gelen pratiğiniz buna avantaj sağlar. gramer hataları yapmazsanız yeterli olur.

yine de 100 puan hayli yüksek. iyi şanslar diliyorum

not: bu arada toefl sınavı için erken rezervasyon yapın. yer bulamayabilirsiniz. 1,5 ay öncesinden ayarlayın istanbulda girecekseniz sınava.
  • sttc  (02.07.10 17:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.