[]

dövüş sanatları ustaları neden ringlere çıkmıyorlar ?

mma vs bir çok dövüş stili var ve işte bizim hep duyduğumuz kara kuşak vs gibi ustalar neden ringlere çıkmıyorlar ?

eskiden işte boks, karate vs farklı denilirdi de şimdi karma dövüş sanatlarını kabul eden bir sürü yarışmacı var.

türkiye'de değilde daha çok usa ve avrupa'yı kast ediyorum aslında.

 
biz günlük kullanımda kısaltsak da bu sanatların çoğunun ismi karate-do, taekwan-do, aiki-do, bushi-do, ju-do

sondaki japonca do kelimesini araştırırsan belki cevabı bulabilirsin
  • freebird5406_2  (11.10.23 14:36:41) 
Youtube xu xiaodong yazın :) gerçeklerle yüzleşin.

6 aylık mma geçmisi olan çinli adam çin diyarında dövmedigi master usta kalmadı.
  • Fritz-X  (11.10.23 14:36:51) 
Neden resmi müsabaka düzenlenmiyor diye mi soruyorsunuz? Amatör olarak yapılan birçok şey var çünkü.

Ancak resmi müsabaka olması için bir komitenin/federasyonun toplanıp kuralları kaideleri belirlemesi gerekir, organizasyon hazırlanmalı vs. Ancak çok çok farklı disiplinler var hangi ikisi için bir prosedür oluşturacaksınız ki? Çok fazla masraf ve bürokrasi var işin içinde. Hadi deyince olacak bir iş değil pek.
  • akhenaten  (11.10.23 14:38:04) 
Tek bir still yeterli olmuyor ufc de dövüşecek adamlar için. Düşük ranklarda kalıyorlar en azından. Hem yumruk atmayı hem tekme atmayı hem de güreşmeyi bilmeleri gerekiyor yüksek ranklara gelmeleri ve efso paralar kazanmalari için. Yoksa var yani bir sürü sporcu ufc de. YouTube da votesport kanalı var sporcuların hikayesini ve maçlarını anlatan güzel bir kanaldır.


  • hasmetizm  (11.10.23 15:11:53) 
Cidden bilmedigimden soruyorum

Bu dovus sanatlarinin olayi savunma degil mi? O zaman karsisinda boksor mu guresci mi ? Olacagi fark eder mi? Etmeli mi ?

Birde elbette kurallar onemli ama mma da falan gordugumuz kadari ile adamlar kafa goz giriyorlar. Benim turna teknigim, kaplan pencem iste yildirim tekmem yani teknigim cok iyidir diyen biri icin kural fark eder mi ? Yani zaten karsisinda tum kuralsizliklari kabul etmis biri olacak.

Eskiden anliyorum herkesin bir teknigi vardi o klasmanda yarisiyorlardi ama simdi karma dovus sanatlarinda bu klasmanin anlami kalmadi cunku karsida herseyi kabul etmis biri var
  • duyurukullanıcısı  (11.10.23 17:04:32) 
Fasa fiso cunku


  • baldur2  (11.10.23 23:53:20) 
Zamanın ötesinden gelen cevap:
Kafa göz girmiyorlar. Parmaksız eldiven kullanıyorlar. (Çıplak el dövüşleri de var o da meshur oldukça) Kafa atmak, boynun arkasına vurmak, kasiklara vurmak, göze parmak sokmak, rakibin dizleri yerdeyken diz atmak vb adam öldürmeyi yasaklayan kurallar var. Bunlar zaman içinde koyuldu. İlk zamanları çok daha vahşiymiş ufc'nin. Ayakkabı ile surata tekme atıyorlarmış falan.
Senin dediğin kuralsız versiyonlar da var ve yasak dövüş elbette, dövüş kulübü filminden esinlenerek yapıyorlar kavgayı seven tipler. YouTube da king of streets kanalına bak, oradakiler de dövüş eğitimi almış insanlar ama daha manyakları. Tek kural bayilmadan bırakamıyorsun xd. Yine de orada bile kimse apış arasına tekme atmaz, kişisel saldırıya girer ve olaylar çok büyür kanki.
Kartal pençesi neden işe yaramaz diyorsan da adamın yüzünü kolunu çizmek etkili bir saldırı değildir.
  • hasmetizm  (14.11.23 17:05:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.