[]

yine askerlik yine askerlik

şimdi durum çok mu karışık bilmiyorum, ama bi anlatmaya çalışayım. geçen sene haziran ayında üniversiteden mezun olduktan sonra hemen almanyada bi üniversiteye master başvurusu yaptım, aralıkta da almanyaya geldim. muhtemelen daha yeni mezun olduğum için, ne vize alırken ne de yurtdışına çıkarken askerlik ile ilgili bi sorunla karşılaşmadım. sadece yurtdışına çıktığımda konsuloslukta dosya açtırmam gerektiğini biliyordum. bugün bu iş için konsolosluğa gittiğimde askerlik durum belgesi falan istediler. e bende de haliyle yok öyle bişey. neyse, askerlik şubesine telefon açtım. direk "şu an asker kaçağısınız" dediler. türkiyeye geldiğinizde en yakın şubeye gidip diploma, fotokopi, resim, vs. vs. ile erteletin askerliğinizi dediler. şimdi ben türkiyeye girerken bi problem olmaz mı madem asker kaçağıyız hali hazırda. inzibatların koluna girmeyelim sonra havaalanına adım atar atmaz.




 
giriş yaparken gbt den asker kaçağı olarak arandığınız çıkarsa ki çıkar seni hemen karakola alırlar.ordan da bağlı olduğun yada en yakın askerlik şubene götürürler.elinde belge( diplamadır çıkış belgesidir ) olduktan sonra şube sana tecil vermek zorunda.nerdenmi biliyorum, benim başıma geldi bunlar+ askerliğimi askerlik şubesinde yaptım ;)


  • yambiliyami  (02.07.10 16:14:50) 
OO-Oooooo


  • salahaddin  (02.07.10 16:40:37) 
yaklaşık olarak 2 senedir gbt ye askerlik durumu işlenmiyor. avrupa birliği uyum kanunları gereği. ama tabiki askerlik şubesi asker kaçağı olduğun için savcılığa suç duyurusunda bulunduysa yakalama kararı çıkartılıyor vs. öyle eskisi gibi askeliğini yapmadın çağır inzibat yok yani.


  • delidir yakalayin  (02.07.10 17:16:13) 
bir şey olmaz gel sen. en fazla polisler on dakika durumunu anlatırsın. panik olmaz ben bu işlemi yaptırmak için geldim falan de bir sorun olmaz ya. fazla kafana takma yani. çünkü tecil hakkın var ama eğer tecil hakkın dolmuş olsaydı muamele değişirdi.


  • seyduna6687  (02.07.10 18:10:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.