[]

askerlik erteleme ve yoklama kaçağı para cezası

selamlar,

bu senenin başında tecilim sona erdi. eylül'ün 15'inde kilodan ötürü bir yıl erteleme aldım. erteleme almış olmama rağmen 1 ocak ile 15 eylül arası yoklama kaçağı göründüğüm için 5000 küsur tl para cezası çıkmış, dün adresime bilgilendirme gönderildi. internette bakındım biraz ama askerliğe elverişli olmama durumunda cezanın ödenmediği yazıyor. ben teknik olarak henüz elverişsiz raporu alamadım, erteleme sürecindeyim.

bu cezayı ödemekle yükümlü müyüm? erteleme işlemlerini yaparken yetkili kişi ceza çıkarsa ödemene gerek yok, zaten iptal edilecek demişti ama sonrasında böyle bir şey gelince afalladım.

bir de belge elime dün ulaştı (9 ekim) ama üzerinde tebliğ tarihi 27 eylül yazıyor. tebliğ tarihi mantıken belgeyi teslim aldığım tarih değil mi? (direkt ptt'den gelip teslim ettiler, imzalayıp teslim aldım. geç gördüm gibi bir durum yok yani). tebliğ tarihinden itibaren itiraz için 15 gün süreniz bulunmaktadır diyor, hangi tarihi ele almam lazım burada? bir de niye 2023 türkiye'sinde bir postanın iki adres arasındaki yolculuğu neredeyse iki hafta sürüyor? (son sorum ptt'ye gelsin).

 
Hocam tebliğ tarihi değil de evrakın postaya verildiği tarihtir 27 eylül.

Normal tebligatların tebliğ edilmesi ptt nin iş yoğunluğuna göre değişiyor. Bazen 1 ayda tebliğ etmiyolar kriz geçirebiliyoruz, ama HT dediğimiz hızlı tebligatlar 2 gün içinde tebliğ ediliyor ama 2 katı para ödüyorsun. 27sinde postaya verimiştir size 9 ekimde gelmiştir.

İtiraz hususu da sizin elinize ulaştığı tarihten başlar süre. Tam olarak kanunda sizin durumunuz ile ilgili hüküm var mı bakmak lazım. Ama ben olsam itiraz yolunu denerdim mutlaka.
  • turuncu tonlarda  (10.10.23 11:09:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.